AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 18.5.2017

​Korkeakunnas: "Haluamme palata voittojen tielle"

​Korkeakunnas: "Haluamme palata voittojen tielle"

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas tuntee Kuopion Palloseuran valmennuskaksikon Jani Honkavaara-Mike Keeney erinomaisesti Viikinki-vuosiltaan. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti koki viime kierroksella Rovaniemellä Veikkausliigakauden avaustappionsa, kun RoPS oli "Kuhnureita" parempi luvuin 1-0. Lahtelaisten päävalmentaja toivoo parempaa tulosta perjantain kotiottelusta.

Vierailla oli RoPS-ottelussa omat tilaisuutensa, mutta niitä ei hyödynnetty tarpeeksi tehokkaasti. Perjantaina on siis hyvä tilaisuus päästä kiillottamaan kilpeä kotiyleisön eteen Kuopion Palloseuraa vastaan.

- Se peli oli iso pettymys. Teimme Rovaniemellä kohtuullisen paljon asioita hyvin, mutta hakkasimme päätämme RoPS:n puolustusmuuriin. Haluamme palata takaisin voittojen tielle, se on nyt päällimmäisenä mielessä, FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas kertoo.

Sarjakolmosena oleva KuPS on kuitenkin suuri haaste. Joukkueiden välillä on vain pisteen ero, mutta kuopiolaiset ovat olleet niskan päällä viime kohtaamisissa. Suomen cupissa KuPS voitti talvella 4-2. Viime kauden kolmesta kohtaamisesta Lahdelle tuli kaksi tasapeliä ja tappio. Revanssinälkää riittää lahtelaisten rymässä, sillä edellinen voitto kuopiolaisista on syksyltä 2015.

KuPS on muuttunut jonkin verran viime kaudesta valmennusporrasta myöten. Mitään täysin yllättävää on kuitenkaan tuskin edessä, sillä päävalmentaja Jani Honkavaara sekä apuvalmentaja Mike Keeney ovat Toni Korkeakunnakselle tuttuja herroja. Kaksikko toimi "Token" apuna FC Viikingeissä vuosina 2008 ja 2009.

- He ovat osaavia ja ammattitaitoisia futisjätkiä. Hyvän startin ovat saaneet uudessa paikassa. Erityisen ilahduttavaa KuPSilla on ollut oman kasvatin Urho Nissilän nousu läpimurtopelaajaksi. Hänen kanssaan pitää olla tarkkana, Korkeakunnas tietää.

Korkeakunnaksen mainitsema 21-vuotias Nissilä on ollut vaarallinen ja paukuttanut jo neljä maalia. Tulitukea on antanut härkämäinen hyökkääjä Gbolahan Salami kolmella osumallaan.


FC Lahti-KuPS Lahden stadionilla perjantaina 19.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia