AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.08 // 21.2.2017

Väyrynen HIFK-kapteeniksi: "Auktoriteetiltaan selkeä johtaja"

Väyrynen HIFK-kapteeniksi: "Auktoriteetiltaan selkeä johtaja"

"Väykkä" kipparoi HIFK:ta kaudella 2017. (Kuva: Juha Tamminen)

Mika Väyrynen on valittu HIFK:n uudeksi kapteeniksi. Muut kapteeniston jäsenet kaudella 2017 ovat Esa Terävä ja Pekka Sihvola.

Urallaan 119 ottelua Veikkausliigassa ja 62 A-maaottelua pelannut Mika Väyrynen on kokenut keskikenttäpelaaja, joka on edustanut pitkän pelaajauransa aikana ulkomailla Pohjois-Amerikassa Los Angeles Galaxya, Hollannissa SC Heerenveeniä ja PSV Eindhovenia sekä Englannissa Leeds Unitedia. Väyrynen on aikaisemmin toiminut kapteenina Heerenveenissä ja Suomen juniorimaajoukkueissa.

– Ensinnäkin tämä on minulle ihan mieletön asia ja tulen kantamaan kapteeninnauhaa IFK:ssa todella ylpeänä. Olen kiitollinen valmennusjohdolle, että he halusivat minut kapteeniksi. Eski on tehnyt mieletöntä duunia kipparina. Meillä on vahva kapteenisto tälläkin kaudella, eikä mikään tule varsinaisesti muuttumaan.

- Tykkään puhua paljon kentällä ja ottaa vastuuta. Pelaamiseni ei tule muuttumaan vaan toteutan jatkossakin samoja asioita. Olen aina valmiina antamaan vinkkejä ja kertomaan mielipiteeni, jos joku pelaajistamme haluaa kysyä neuvoa, Väyrynen sanoo.

35-vuotias Väyrynen toimii tulevalla kaudella loistavana esimerkkinä HIFK:n nuoremmille pelaajille. Samalla hän toimii linkkinä valmennuksen ja pelaajiston välillä.

– Väyrynen on auktoriteetiltaan joukkueen selkeä johtaja. Väykästä näkee sellaista johtajuutta, jota koko joukkue kunnioittaa. Väykkä oli meille niin tärkeä pelaaja syksyllä, että mielestäni hän oli ainoa oikea valinta kapteeniksi, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoo.

29-vuotias keskikenttäpelaaja Esa Terävä toimi HIFK:n kapteenina yhtäjaksoisesti kaudesta 2013 lähtien ja hän on ollut mukana nostamassa perinteikästä helsinkiläisseuraa Kakkosesta aina Veikkausliigaan asti. Tuleva kausi on hänelle jo kuudes IFK:ssa. Terävä on johtajuudeltaan ja IFK:n seurakulttuurin tuntevana henkilönä erittäin tärkeä pelaaja HIFK:lle.

– Terävä on joukkueen sytyttäjä ja puhuja. Eski on älyttömän vahva ja hyvä jätkä kentällä ja sen ulkopuolella On todella tärkeää koko joukkueelle, että hän kuuluu kapteenistoon. Eski etenee viime kauden vammoista johtuen peli kerrallaan, mutta hänen paikkansa HIFK:n kapteenistossa oli selkeä asia, Muurinen sanoo.

32-vuotias hyökkääjä Pekka Sihvola on ollut kahtena edellisenä kautena HIFK:n sisäisen maalipörssin kärkinimi. Kaudella 2015 liigamaaleja syntyi yhdeksän ja viime kaudella kokenut hyökkääjä teki kahdeksan maalia Veikkausliigassa. Kaudella 2003 Veikkausliigassa debytoinut Sihvola on pelannut uransa aikana 198 liigaottelua.

– Sihvola on joukkueemme kokeneimpia liigapelaajia. Hän toimii myös pelaajayhdistyksen puheenjohtajana ja hänellä on Suomessa laajat kontaktit futiksen ympärillä. Peksin rooli oli meille syksyllä todella tärkeä ja hän tekee jokaisessa ottelussa armottomalla asenteella töitä joukkueen eteen, Muurinen kertoo.

Lisää uutisia