AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.07 // 17.2.2017

Terävä ja HIFK solmivat jatkosopimuksen

Terävä ja HIFK solmivat jatkosopimuksen

Esa Terävä on valmiina uuteen kauteen. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen keskikenttäpelaaja Esa Terävän kanssa.

29-vuotias Terävä on toiminut HIFK:n kapteenina yhtäjaksoisesti kaudesta 2013 lähtien ja hän on ollut mukana nostamassa perinteikästä helsinkiläisseuraa aina Kakkosesta Veikkausliigaan asti. Terävä on pelannut kahden edellisen kauden aikana HIFK-paidassa 38 liigaottelua, joissa IFK-legendaksi noussut "Eski" on tehnyt viisi maalia. Tuleva liigakausi on Terävälle jo kuudes kausi HIFK:ssa.

– On aina suuri kunnia pelata IFK:ssa. Olemme seurana tietynlaisessa muutosvaiheessa, joten koen olevani tarpeellinen henkilö toiminnan jatkuvuuden kannalta. Tuon joukkueeseen vaadittavaa IFK-henkeä ja pyrin jatkamaan tärkeitä ja upeita seuraperinteitä, Terävä sanoo.

– Kun nousimme liigaan niin tavoitteena oli seuraavan kolmen kauden aikana vakiinnuttaa asemamme Veikkausliigassa. Olemme jo hieman puhuneet tulevan kauden tavoitteista ja on tietysti selvää, että haluamme parantaa sijoitustamme viime kaudesta, Terävä kertoo.

Terävä on ollut viime kaudet HIFK:n johtaja kentällä ja sen ulkopuolella. Uran jatkuminen oli kuitenkin viime kauden päätteeksi vaakalaudalla. Terävä on kärsinyt edelliset kaudet loukkaantumisista ja vielä syyskuussa näytti vahvasti siltä, että miehen pelaajaura tulisi päätökseen. Terävä aloitti kuitenkin lokakuussa harjoittelun Suomen A-maajoukkueen valmennusjohtoon kuuluvan fysioterapeutti Jari-Pekka "Gene" Keurulaisen kanssa.

– Olin käytännössä kolme kuukautta urheilukiellossa, mutta Gene taikoi minut kuntoon. Ongelmakohtanani on ollut urheilijan tyrä, joka alkoi vaivata kaksi kautta sitten. Olin jo päättänyt olla jatkamatta uraani, jos sama vamma olisi jatkunut, enkä olisi saanut sitä hoidettua kuntoon. On mahtavaa, että saan jatkaa vielä pelaamista. Genelle tietysti erittäin iso kiitos siitä, että laittoi mestat kondikseen, Terävä kiittelee.

Terävästä tuli kaudella 2015 HIFK:n seurahistorian ensimmäinen maalintekijä Veikkausliigassa, kun hän teki ensimmäisen liigamaalinsa HIFK:n ensimmäisessä ottelussa Suomen korkeimmalla sarjatasolla yli 43 vuoteen IFK Mariehamnia vastaan pelatussa vierasottelussa. Terävä tunnetaan äärimmäisen kovana harjoittelijana ja kentällä hänen merkityksensä joukkueelle on todella tärkeä.

– Jos en pysy ensi kaudella kunnossa, niin olen seuralle taloudellisesti riskitön pelaaja. Viime kausien loukkaantumisista huolimatta tiedostan, että pystyn tuomaan paljon pelillistä hyötyä joukkueelle. Olen erilainen vaihtoehto Antti Muurisen valitsemaan avauskokoonpanoon, Terävä sanoo.

Terävä on mukana HIFK:n kokoonpanossa jo lauantaina, kun HIFK kohtaa FC KTP:n Talin jalkapallohallissa kello 16.00 käynnistyvässä Suomen Cupin C-lohkon ottelussa.

Lisää uutisia