AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 1.2.2017

HIFK-vahti luottavaisena: "Pystymme parantamaan"

HIFK-vahti luottavaisena: "Pystymme parantamaan"

Carljohan Eriksson pelasi HIFK:n maalilla viime kaudella 20 ottelua. (Kuva: Juha Tamminen)

Maalivahti Carljohan Eriksson, 21, aloittaa kolmannen peräkkäisen kautensa HIFK:ssa.

Määrätietoinen nuori maalivahti näkee vielä paljon kehityskohtia joukkueen pelaamisessa, mutta odottaa joukkueen pystyvän viime kautta parempiin suorituksiin.

Yksivuotisen jatkosopimuksen HIFK:n kanssa tehnyt Eriksson pelasi HIFK:n maalilla viime kaudella 20 ottelua ja yhteensä Eriksson on pelannut Veikkausliigassa 46 ottelua. Suomen nuorten maajoukkueissa viime vuodet esiintynyt maalivahti on innoissaan, kun joukkueharjoitukset ovat pikkuhiljaa pyörähtäneet vahvemmin käyntiin.

– Treenit ovat kulkeneet hyvin ja on ollut nasta päästä taas tekemään jätkien kanssa hommia. Harjoituksissa on ollut paljon pelaajia, joten olemme pelanneet paljon. Se on ollut erityisesti kenttäpelaajien mieleen. Nyt kun joukkue alkaa vähitellen olla valmiimpi niin on hauskaa saada hitsattua yhteishenkeä kohti kattoa. Olen itse odottanut todella paljon treenien alkamista ja tulevaa kautta, etenkin kun marras-joulukuu meni kuntoutuessa. Uskon, että pystymme parantamaan viime kaudesta paljon, Eriksson kertoo HIFK:n sivuilla.

Vasta tammikuun alussa käynnistyneet joukkueharjoitukset ovat näkyneet KuPS-harjoitusottelussa sekä Suomen Cupin GrIFK-ottelussa lievänä varovaisuutena. Peli ei ole lähellekään valmista, mikä on tietysti aivan normaalia tässä vaiheessa vuotta. HIFK:n puolustuspelaamisen tulee parantua huomattavasti, jos joukkue haluaa pärjätä tulevalla kaudella Veikkausliigassa.

– Kuten näistä parista ottelusta on näkynyt niin olemme vielä kaukana meidän parhaasta. Paljon on tekemistä, mutta olemme aikatauluttaneet harjoittelun niin, että kaikki ovat kondiksessa kauden alkaessa. Erityisesti puolustaminen ja pelin avaaminen ovat sellaisia isoja asioita, joihin meidän tulee keskittyä. Meillä on ollut aika vaihtuva kokoonpano, joten ei voi olettaa, että homma toimii heti kuten sinfoniaorkesterilla, Eriksson sanoo.

– Puolustuksen kautta on hyvä lähteä liikkeelle: otteluita voitetaan hyökkäämällä, mutta mestaruudet puolustamalla.

Lisää uutisia