AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.23 // 12.6.2016

PS Kemi voittoon viime hetkillä (PS Kemi-FC Lahti 2-1)

PS Kemi voittoon viime hetkillä (PS Kemi-FC Lahti 2-1)

PS Kemi nousi lopussa voittoon. (Kuva: Juha Tamminen)

Kauden ensimmäinen ottelu Sauvosaaressa päättyi maalein 2-1 PS Kemin hyväksi FC Lahtea vastaan.

PS Kemi otti komean taisteluvoiton FC Lahdesta kauden kotiavauksessa uudistuneessa Sauvosaaren jalkapallopyhätössä seuran ennätysyleisön (2357) edessä maalein 2-1 (1-0). Erityisen makeaksi onnistuneen kolmen pisteen saalistuksen tekee se, että kotijoukkue pelasi viimeiset 20 minuuttia vajaalla kapteeni Billy Ionsin ulosajon jälkeen.

Ratkaisumaalin ja uransa ensimmäisen veikkausliigamaalin iski Aleksi Gullsten Joona Vetelin mainiosta syötöstä, kun ottelun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vain kaksi minuuttia. Sitä ennen PS Kemi oli pahasti pulassa aktiivisen ja yritteliään lahtelaisjoukkueen hakiessa vääjäämättömältä tuntunutta voittomaalia. Lahtelaisten 1-1 -tasoituksen iski Jussi Länsitalo 79 minuutilla.

PS Kemin kauden ensimmäisen maalin Sauvosaaressa viimeisteli Cornelius Stewart kun avausjaksoa oli pelattu 13 minuuttia. Esityön maaliin teki tutusti Billy Ions, joka veti lujan laukauksen sivuttaisliikkeen jälkeen. Maalivahti Tomi Maanoja onnistui nipin napin torjumaan, mutta Stewart täräytti sylkypallon voimalla verkkoon ja kotikatsomo sai aihetta riemuun. Näyttävä osuma oli Stewartin ensimmäinen liigamaali PS Kemin paidassa.

PS Kemi dominoi avausjaksoa ja kykeni luomaan useita maalintekopaikkoja. Muun muassa Matias Ojala pääsi kolmeen otteeseen laukomaan vasurillaan samoilta sijoilta, mutta joka kerta veto suuntautui reilusti yli maalin. Myös Cornelius Stewart oli pelipäällä ja alituisena uhkana lahtelaispuolustukselle.

Lahti sai otetta jo avauspuolikkaan lopulla ja joukkueen peli tiivistyi edelleen toisella jaksolla, joka oli PS Kemiltä pelillisesti heikko. Joukkueella oli tosin hieman ennen Lahden tasoitusmaalia paikka mennä 2-0 -johtoon, mutta Joona Vetelin laukaus osui tolppaan.

IFK Mariehamn-PS Kemi Wiklöf Holding arenalla sunnuntaina 19.6. kello 18.30 ja HIFK-FC Lahti lauantaina 18.6. kello 13.30. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia