AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-3-3
#7 Karjalainen #10 Hannola #9 Moreno Ciorciari

31

(1-1)

Yleisöä 2246

EIF
4-5-1
#73 Fofana
vko.24 // 12.6.2024

SJK palasi voittokantaan (SJK-EIF 3-1)

SJK palasi voittokantaan (SJK-EIF 3-1)

Kuva: Juha Tamminen

Seinäjoen Jalkapallokerho juhli voittoa kahden tappion jälkeen, kun Kerho kaatoi EIF:n Seinäjoella maalein 3–1.

SJK lähti otteluun tapojensa mukaan vauhdikkaasti ja onnistui tuottamaan vastustajalleen harmaita hiuksia heti alussa. Ensimmäinen paikka tuli jo 4. minuutilla, kun koko avausjakson vaarallisesti häärinyt Rasmus Karjalainen pääsi kokeilemaan pilkun paikkeilta, mutta EIF-vahti Ramilson Almeida venyi saman tien isoon torjuntaan. Heti perään Kasper Paananen sai kokeilla samoilta tonteilta, mutta Almeida teki sen, mistä hänelle maksetaan ja otti jälleen tärkeän torjunnan.

Seuraavaksi oli vieraiden vuoro kokeilla maalintekoa, kun SJK nukahti parin minuutin ajaksi. EIF ei kuitenkaan saanut palloa kertaakaan SJK-vahti Roope Pauniolle asti, vaan Ville Tikkanen ja Fallou Ndiaye ottivat molemmat isot blokkaukset ja selvittivät tilanteet.

SJK otti hallinnan nopeasti takaisin, ja hyvin peliin sisään päässyt Almeida ei voinut mitään, kun Karjalainen pääsi toiseen paikkaansa. Kokenut hyökkääjä löysi irtopallon boksin sisällä ja lähetti pelivälineen varmasti etualakulmaan 16. minuutilla.

Kerho loi ensimmäisellä 45-minuuttisella useita potentiaalisia paikkoja, mutta viimeiset syötöt jäivät liian usein vajaaksi. Myös Almeida piti huolen, ettei kotijoukkueelle ollut luvassa ilmaisia maaleja.

EIF sai lopulta yhden laatukudin maalia päin, ja Kerhon epäonneksi se painui Paunion selän taakse. Asialla oli Tiemoko Fofana, joka iski pallon tupiin Joel Lehtosen antamasta kulmapotkusta. 36. minuutilla syntynyt maali jäi ensimmäisen jakson viimeiseksi.

Toisella jaksolla seinäjokelaiset saivat juuri sellaisen alun kuin halusivatkin: Veikkausliigan syöttöpörssin kärkinimi Pyry Hannola päätti tällä kertaa väläyttää laukaisutaitoaan ja iski millintarkan laukauksen etunurkasta sisään. Tilanteen alusti Dario Naamo erinomaisella oivalluksellaan.

Johtoasema ei muuttanut pelinkuvaa, sillä SJK jatkoi pyöritystään ja loi vaarallisia hyökkäyksiä kerta toisensa jälkeen. Muun muassa Jaime Moreno ja Ndiaye pääsivät hyville tonteille, mutta lisäosumia ei nähty vielä. Takaa-ajaja EIF yritti painaa peliä Kerhon päätyyn, mutta isännät eivät olleet missään vaiheessa pinteessä. Vieraat eivät lopulta saaneet ainuttakaan laukausta maalia kohti toisella 45-minuuttisella.

Lopussa Moreno pääsi vielä kaunistelemaan lukemia kausidebyyttinsä tehneen Tuomas Kaukuan alustuksesta. Loukkaantumisista kärsinyt Kaukua tuli vaihdosta sisään noin vartti ennen loppua ja petasi Morenolle paikan maalin eteen lisäajalla. Nicaragualaisella oli helppo työ siirtää peliväline sisään.