AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-3-3
#7 Karjalainen #10 Hannola #9 Moreno Ciorciari

31

(1-1)

Yleisöä 2246

EIF
4-5-1
#73 Fofana
vko.24 // 11.6.2024

Ennakko: SJK-EIF

Ennakko: SJK-EIF

Kuva: Mika Alavesa

Seinäjoen Jalkapallokerho pyrkii takaisin voittojen tielle keskiviikkona, jolloin sarjanousija EIF vierailee Seinäjoella.

SJK lähtee keskiviikon kamppailuun uudenlaisesta tilanteesta, sillä seinäjokelaiset ovat ensimmäistä kertaa tällä kaudella tappioputkessa. Kerho koki kauden ensimmäisen kotitappionsa toukokuun lopussa IFK Mariehamnille, joka haki lakeuksilta yllätysvoiton lukemin 2–0. Viime perjantaina SJK taipui Helsingissä HJK:lle, joka kuittasi voiton maalein 4–1.

Kahden tappion lisäksi päänvaivaa tuottivat tehottomuus ja puolustusalueen pelaaminen. SJK on ollut vaarallinen hyökkäyksessä tehden kauden ensimmäiseen yhdeksään otteluun 16 maalia, mutta nyt verkko on heilunut kahdessa viime ottelussa vain kertaalleen. Omassa päässä on soinut peräti kuudesti, kun taas kauden yhdeksässä ensimmäisessä ottelussa SJK:lle tehtiin vain yhdeksän rysää.

Kahden viime ottelun tulokset eivät kuitenkaan kerro koko kuvaa, sillä SJK:lla oli molemmissa väännöissä vahvat aihiot.

– Pelasimme viime ottelussa hyvin. Olimme parempi joukkue 82. minuutille asti. Se on selvä, että meidän täytyy parantaa tehokkuuden suhteen. Palloa on laitettava paikoista sisään. Olemme olleet vahva, vaarallinen joukkue koko kauden ajan, sillä olemme luoneet hyviä paikkoja jokaisessa ottelussa. Jos jatkamme samalla tavalla ja pelaamme aiempaa tehokkaammin, voittoja alkaa taas tippua. Puolustuksen suhteen meidän täytyy parantaa tilanteenvaihtojen puolustamisessa, kommentoi SJK:n päävalmentaja Stevie Grieve.

Tammisaarelaiset lähtevät Seinäjoelle helpottuneena, sillä kauden ensimmäinen voitto irtosi viime lauantaina sarjanousijoiden kohtaamisessa: EIF kaatoi Gnistanin 1–0 Lucas Kaufmannin 90. minuutilla syntyneellä rankkarimaalilla.

– EIF:llä on hyvä viiden miehen puolustuslinja, jossa riittää kokemusta. Heidän alkunsa Veikkausliigassa ei ole ollut helpoin mahdollinen, mutta EIF on vahva joukkue, joka yrittää tehdä meidän pelin vaikeaksi. He tulevat tänne puolustamaan 90 minuutiksi, mutta olemme näyttäneet tällä kaudella monta kertaa, että löydämme tarvittavat tilat. Nyt palloa pitää vain laittaa maaliin, Grieve sanoo.

EIF:lle viikonlopun voitto Gnistanista antoikin roppakaupalla lisää uskoa ja itseluottamusta.

- Sarja jatkuu ja uusia otteluita on edessä, mutta totta kai nyt on paljon helpompi jatkaa. Olimme olleet lähellä useamman kerran ja tunteneet, että olemme ottamassa jotain ja sitten on tullut pettymyksiä, EIF-luotsi Gabri Xatart kuvasi Västra Nylandille.

- Voimme nyt jatkaa ihan toisella tavalla.

Erotuomari: Viljanen Petri
AET 1: Silén Eetu
AET 2: Kuukasjärvi Arttu
4.ET: Jokinen Niko


SJK - EIF OmaSP Stadionilla keskiviikkona 12.6. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, Västra Nyland