AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Gnistan
4-3-3

00

(0-0)

Yleisöä 2282

KuPS
4-3-3
vko.20 // 18.5.2024

Ennakko: Gnistan-KuPS

Ennakko: Gnistan-KuPS

Kuva: Juha Tamminen

Gnistanin kolmen ottelun härkäviikko alkaa sunnuntaina kotiottelulla KuPS:aa vastaan.

Gnistan kohtaa vielä keskiviikkona HJK:n Töölössä ja matkustaa viikon päästä sunnuntaina IFK Mariehamnin vieraaksi. Oulusta viikko sitten napattu piste toi varmasti joukkueelle lisäuskoa tulevaan savottaan.

Gnistan on sunnuntain ottelussa ennakkoon selkeä altavastaaja, mutta päävalmentaja Jussi Leppälahden mukaan joukkue ei lähde nöyristelemään. Kipinä voi hakea uskoa kovaan haasteeseen edellisistä otteluista, joissa on taisteltu tasapäisesti voitosta sarjan kärkipään joukkueita vastaan.

- Tosi hyvä joukkue vastassa, mutta turha liikaa on nöyristellä. Laitetaan kaikki likoon ja pelataan voitosta, Leppälahti miettii.

- En osaa sanoa syytä sille, miksi ollaan oltu parhaimmillamme sarjan kärkipään joukkueita vastaan. Välillä pelaamme hyvin ja välillä huonosti. Pyrimme kehittämään peliä joka viikko.

KuPS.n päävalmentaja Jani Honkavaara lähtee otteluun luottavaisin mielin, vaikka tiedostaakin, ettei sunnuntaisesta ottelusta ole tulossa helppoa.

- Vaikea peli tulee varmasti, Gnistan on ilkeä vastustaja kaikille, fyysinen joukkue, joka haluaa kamppailla ja peli on varmasti vauhdikasta, Honkavaara ennakoi.

- Gnistan on myös reagointivalmis joukkue ja Jussi Leppälahti on reagointivalmis valmentaja. Huomenna sitten nähdään mitä vastaan tulee.

KuPS on monen muun joukkueen tapaan melkoisessa otteluruuhkassa.

- Kyllähän se vaikuttaa, mutta mennään peli kerrallaan. Kierrätystä varmasti tulee, mutta tuleeko jo sunnuntaina, jää nähtäväksi. Nyt on kuitenkin hyvä, pitkä viikko takana.

Gnistanin kokoonpanossa on isoja poissaoloja, sillä Roman Eremenko on edelleen sivussa ja hänen lisäkseen myös Jonas Enkerud joutuu huilaamaan sunnuntain ottelun pikkuvammojen vuoksi. Juhani Ojalan korttitili täyttyi viime lauantain ottelussa, joten hän ei ole käytettävissä ottelussa.

Keltamusta on myös pakotettu tekemään muutoksia kokoonpanoonsa, sillä Ibrahim Cisse sai VPS ottelun kahden varoituksen myötä pelikiellon eikä ole joukkueen mukana Oulunkylässä.

Erotuomari Antamo Dennis
AET 1 Silén Eetu
AET 2 Kiistala Jarno
4.ET Sugulle Abdirahman

Gnistan - KuPS Mustapekka Areenalla sunnuntaina 19.5. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Gnistanin verkkosivut, KuPS:n verkkosivut