AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
3-4-3

11

(0-0)

Yleisöä 3412

SJK
4-3-3
vko.15 // 11.4.2024

Ennakko: VPS-SJK

Ennakko: VPS-SJK

Kuva: APOLLO PHOTO

VPS ja SJK kohtaavat perjantaina Pohjanmaan derbyssä Lemonsoft Stadionilla Vaasassa.

Kauden ensimmäiseen Pohjanmaan derbyyn lähdetään mielenkiintoisista asetelmista, sillä molemmat joukkueet avasivat Veikkausliiga-kautensa viime lauantaina voitoilla. SJK kaatoi kotonaan AC Oulun 2–1, VPS puolestaan haki Valkeakoskelta 2–1-voiton FC Hakasta.

VPS aloitti uuden Veikkausliiga-kauden tärkeällä vierasvoitolla, kun 90-vuotisjuhliaan viettävä FC Haka kaatui Valkeakoskella lukemin 1-2. Vepsulle ottelu oli hyvinkin kaksijakoinen, ja molemmat vaasalaisten maalit tehtiin ottelun ensimmäisten 20 minuutin sisällä. Ensimmäisellä puoliajalla loistanut Raita joutui kovan paineen alle toisella nelivitosella, mutta Haka ei kuitenkaan Vepsun onneksi kyennyt nousemaan maalia lähemmäs. Nyt VPS pyrkii jatkamaan voiton tiellä myös kotonaan, kun joukkueen vieraaksi saapuu myös avauskierroksella täydet kolme pistettä ottanut SJK.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela antaa kunniaa avauskierroksen vastustajalle Hakalle, vaikka Raidan kohtaamat vaikeudet Valkeakoskella olivat osittain myös joukkueen itseaiheutettuja.

- Tietysti meidän on annettava kunniaa Hakalle, joka tuli hyvin pelin sisään, ja pelasi toisella puoliajalla huomattavasti aggressiivisemmin ja hyökäten nopeammin. Se ei kuitenkaan voi tulla meille yllätyksenä, että meidän on pystyttävä olemaan tarpeeksi rohkeita omassa pallollisessa pelaamisessamme. Meidän on oltava myös valmiita fyysisiin haasteisiin, ja Valkeakoskella hävisimme huomattavan paljon kakkospalloja.

- Ei ole varmasti hirveän vaikea arvata, että pelissä tulee olemaan paljon tunteita pelissä. Odotamme vauhdikasta ottelua, ja derby on aina derby. Kaikki tietävät meidän pelitapamme, ja SJK on myös mielestäni selkeästi vauhdikkaampi joukkue kuin viime vuonna. Jokaisessa pelissä henkinen aspekti on iso, ja se myös ratkaisee paljon. Tuskin kummallakaan joukkueella se on asenteesta kiinni, mutta tunteiden kontrolloiminen on myös tärkeää, eikä se saa mennä huomennakaan yli, Nuorela toteaa.

Kerhon kauden avauksessa oli monia onnistujia. Paananen esitti lupaavia otteita hyökkäyksessä yhdessä Jaime Morenon ja Rasmus Karjalaisen kanssa. Hannola rakensi peliä esimerkillisesti keskikentällä. Vasta 18-vuotias Oskari Väistö pelasi kuin aikamies oikean laitapakin tontilla, ja Ville Tikkanen johti puolustuslinjaa mallikkaasti. Roope Paunio oli puolestaan ottelun ratkaisevia tekijöitä maalin suulla.

- Pelasimme hienot ensimmäiset 20 minuuttia. Olimme pallon kanssa nopeita, ja saimme tietenkin ensimmäisen onnistumisen jo aikaisessa vaiheessa. Viimeistely olisi vielä voinut olla hieman parempaa, mutta olimme teknisesti hyviä. Vaasassa meidän täytyy olla yhtä päättäväisiä ja halukkaita kuin avausottelussakin, ja koska olemme nuori joukkue, meidän täytyy pystyä parantamaan peliämme viikosta toiseen, tuumaa SJK:n päävalmentaja Toni Lehtinen.

SJK ja VPS kohtasivat talvikaudella kertaalleen Liigacupissa, ja tuolloin ottelu päättyi tasan 2–2. Seinäjokelaisten molemmista maaleista vastasi Moreno, joka oli koko talvikauden kovassa lennossa. VPS:ltä maalasivat Kalle Multanen ja Joonas Vahtera. Viime kauden Veikkausliiga-kohtaamiset menivät VPS:lle 2–1: SJK voitti kauden ensimmäisen ottelun maalein 2–1, mutta VPS vei kaksi seuraavaa maalein 3–2 ja 2–0.

- Odotan fyysistä derbyä. Kaikki tietävät, että paikallisotteluissa riittää fyysisyyttä ja aggressiivisuutta. Me myös näytimme näitä ominaisuuksia Oulu-ottelussa. Haluamme ennen kaikkea pelata hyvää jalkapalloa, kun taas vastustaja yrittää todennäköisesti laittaa kapuloita rattaisiin fyysisyydellään, Lehtinen ennakoi.

SJK:n kokoonpanoon ei ole odotettavissa isoja muutoksia sitten lauantain. Tuomas Kaukua palannee 1–2 viikon sisällä, mutta ei ole vielä käytettävissä Vaasassa.

Erotuomari: Nevalainen Ville
AET 1: Koskinen Samu
AET 2: Lemettinen Jouni
4.ET: Juusola Mikko


VPS - SJK Lemonsoft Stadionilla perjantaina 12.4. kello 19.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: VPS:n verkkosivut, SJK:n verkkosivut