Yleisöä 1350

3-5-2
vko.14 // 6.4.2024

VPS voitokas Tehtaan kentällä (FC Haka - VPS 1-2)

FC Haka avasi Veikkausliigakautensa tappiolla, kun valkopaidat taipuivat VPS:lle 1-2 (0-2).

Ottelun alku enteili koskilaisittain hyvää, sillä Haka oli aktiivisella jalalla liikkeellä ja heti viiden minuutin jälkeen Marko Bacanin vapautti Imani Lanquedocin juoksuun. Englantilaispelaajan keskitys jäi pomppimaan maalin edustalle, mutta VPS-vahti Teppo Marttinen sai napattua irtopallon näppeihinsä.

Sen jälkeen Hakalle osui musta vartti. Kahdeksannella minuutilla VPS sai prässättyä Hakalta pallon pois ja Mads Borchers pääsi etenemään laidalta ja syötti rangaistuspilkun kohdalle. Teemu Hytönen oli unohtunut vapaaksi ja hän pääsi laukomaan vieraat johtoon. Kymmenen minuuttia myöhemmin Joonas Vahtera lähetti vapaapotkun Hakan maalille ja Mikko Pitkänen pääsi ohjaamaan vaasalaiset jo kahden maalin johtoon.

Haka sai luotua heti hyvän kavennuspaikan pari minuuttia myöhemmin, kun Niklas Friberg pääsi nousemaan oikeaa laitaa ja lähetti matalan syötön Maissa Fallille rangaistusalueelle. Fallin ensimmäinen yritys kilpistyi VPS-pakkiin ja toinen meni ohi. Haka hallitsi hienokseltaan kenttätapahtumia, mutta myös VPS osoitti vaarallisuuttaan.

Toiselle jaksolle päävalmentaja Andy Smith vaihtoi Evangelos Patoulidisin Lanquedocin tilalle ja hän onnistuikin viimeistelemään Hakan kavennusmaalin 68. minuutilla. Patouldis sai pallon rangaistusalueen sisällä ja tykitti pallon tolppaa nuollen etukulmasta sisään.

Maalia ennen muun muassa Juho Kilo ja Bacanin pääsivät laukomaan hyvistä paikoista, mutta vedot karkasivat harmittavasti ohi maalin.

Toisella puoliajalla kentällä oli käytännössä yksi joukkue, kun Haka haki lisämaaleja eikä VPS juuri Hakan kenttäpuoliskolla vieraillut. Haka sai luotua painetta ja useita hyviä vetopaikkoja, mutta ikävä kyllä laukaukset karkasivat taivaalle.

Haka oli lähimpänä tasoitusta muutama minuutti ennen loppua, kun Hakalle vihellettiin vapaapotku aivan rangaistusalueen tuntumasta. Elias Mastokankaan tykitys kuitenkin kilpistyi ylärimaan.

Hakalle tuli jobinpostia myös kapteeni Guilherme Moraisin loukkaantumisen myötä, kun hän joutui jättämään kentän tunnin jälkeen. Lisäksi Ryan Mahuta sai lisäajalla suihkukomennuksen kahden keltaisen kortin saattelemana.