AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-3-3

32

(2-2)

Yleisöä 1606

EIF
4-5-1
vko.14 // 5.4.2024

Ennakko: IFK Mariehamn-EIF

Ennakko: IFK Mariehamn-EIF

Kuva: Juha Tamminen

IFK Mariehamn ja EIF avaavat kautensa "finlandssvenskt derbyssä", joka on samalla EIF:n historian ensimmäinen Veikkausliigaottelu.

Joukkueet kohtasivat jo talvella Liigacupissa ja tuolloin EIF vei pisteet Maarianhaminasta lukemin 1-2. Liikaa painoarvoa aiemmalle kohtaamiselle ei kuitenkaan ainakaan IFK-leirissä panna.

- Joukkueena tunnemme olevamme nyt valmistautuneempia kuin viimeksi Ekenäsiä vastaan. Olemme tehneet töitä yhdessä nyt pidempään ja tunnemme toistemme vahvuudet. Voittaaksemme meidän pitää pystyä kuitenkin kääntämään harjoitellut asiat käytäntöön, mutta uskon että tällä kertaa saamme positiivisen tuloksen, kevättalvella IFK:n kanssa sopimuksen solminut portugalilainen Hugo Cardoso miettii.

- Aina kun menemme kentälle, pelaamme voitosta ja nyt olisi mahtava päästä aloittamaan kausi voitolla.

IFK Mariehamn pääsee avausotteluun hyvällä itseluottamuksella kaadettuaan kenraalissaan KTP:n vakuuttavasti 3-0. EIF puolestaan pelasi kauden viimeisessä harjoitusottelussaan 2-2-tasapelin KäPan kanssa.

EIF:lle kyseessä on historian ensimmäinen Veikkausliigaottelu, mutta päävalmentaja Gabri Xatartin mukaan ylimääräisiä paineita joukkue ei asiasta ota.

- Kaikki on kontrollissa, odotan vain innolla, että pääsemme vauhtiin. Minusta on mahtavaa, että EIF on maan ylimmällä sarjatasolla. Tästä tulee todella jännittävä ja mielenkiintoinen kausi, Xatart sanoo.

Pientä jännitystä toki on ilmassa Veikkausliigakauden avauksen alla.

- Ensimmäiset minuutit tulevat varmaan olemaan jännittäviä ja vähän hermostuneita. Sen takia on tärkeää, että saamme hyvän alun niin pallollisena kuin pallottomana ja toivottavasti haemme kolme pistettä.

IFK Mariehamnilta ovat sivussa loukkaantuneet Daniel Enqvist, Jayden Reid ja Arvid Lundberg. Oskari Sallinen on puolestaan pitkän poissaolon jälkeen pelikunnossa jälleen.

Erotuomari: Viljanen Petri
AET 1: Vihreävuori Riku
AET 2: Silén Eetu
4.ET: Sugulle Abdirahman


IFK Mariehamn - EIF Wiklöf Holding Arenalla lauantaina 6.4. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: IFK Mariehamnin verkkosivut, EIF:n verkkosivut