4-3-3
vko.14 // 7.4.2024

​Gnistanille komea avausvoitto (Gnistan-FC Inter 2-1)

Kuva: Juhani Järvenpää

Gnistan avasi historiallisen ensimmäisen Veikkausliigakautensa parhaalla mahdollisella tavalla kaatamalla FC Interin maalein 2-1.

Katsojajono Mustapekka Areenalle oli pitkä vielä ottelun alkuvihellyksen lähestyessä ja täyteen pakatut lehterit saivat nähtävää heti alusta saakka.

Avauspelin jännitys näkyi ehkä hiukan kotijoukkueen otteissa alussa ja Inter hallitsikin ottelun alkua ja meni myös johtoon jo neljännellä minuutilla. Timo Stavitski ampui keskityksen Gnistanin maalivahdin alueelle, jonka Interin kapteeni Juuso Hämäläinen puski verkon perukoille ja avasi näin maalillaan koko Veikkausliigakauden maalitilin.

Kotijoukkue pääsi kuitenkin nopeasti takaisin peliin mukaan ja yhdeksännellä minuutilla Gnistan sai rangaistuspotkun, jonka Joakim Latonen upotti maalin oikeaan alakulmaan Eero Vuorjoen ohi.

Inter hallitsi palloa hienokseltaan tämän jälkeen, mutta seuraavakin maali merkittiin Gnistanin nimiin. Kymmenen minuuttia ennen taukovihellystä Vertti Hänninen karvasi pallon pois Interiltä boksin rajalla ja viimeisteli itse suoraviivaisesti maalin etuyläkulmaan.

Tauon jälkeen Inter lähti hakemaan tasoitusta ja pelin painopiste olikin Gnistanin kenttäpuoliskolla. Isännät pääsivät ajoittain vastaiskuihin, mutta ilman mainittavaa tulosta ja ottelun loppua kohden Inter painoi päälle koko ajan vahvemmin.

Vieraat pystyivät luomaan muutamankin hyvän paikan tasoitukseen, mutta Florian Krebsin ylärimalaukausta lähemmäs maalia Inter ei päässyt. Gnistanin puolustus kesti loppuun saakka ja ennätysyleisö pääsi juhlimaan historiallista kotivoittoa.

Lähde: FC Interin verkkosivut