AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Gnistan
4-5-1

21

(2-1)

Yleisöä 2352

FC Inter
4-3-3
vko.14 // 5.4.2024

Ennakko: Gnistan-FC Inter

Ennakko: Gnistan-FC Inter

Kuva: Juha Tamminen

Gnistanin seurahistorian ensimmäinen kausi pääsarjatasolla pyörähtää käyntiin lauantaina kotiottelulla FC Interiä vastaan. Ottelu on loppuunmyyty, mutta hajapaikkoja saattaa vapautua myyntiin vielä lähempänä ottelua.

Gnistanin valmistautumiskausi on sujunut tuloksellisesti kohtalaisen hyvin. Liigacupissa keltaiset oli lähellä selviytyä jatkopeleihin, mutta maaliton tasapeli Maarianhaminassa vesitti jatkohaaveet. Tammi-helmikuun harjoitusottelut ovat sujuneet vaihtelevin tuloksin, mutta mikä tärkeintä, Gnistanin peliesityksissä on ollut nähtävissä selkeä noususuhdanne valmistautumiskauden edetessä. Kenraaliharjoituksessa Gnistan pelasi 2-2 tasapelin FC Lahden vieraana. Voittokin oli lähellä, mutta mustapaidat tasoittivat ottelun juuri varsinaisen peliajan täyttyessä.

Gnistan on asettanut tavoitteekseen pelata Veikkausliigaa myös kaudella 2025. Edessä on kova haaste, mutta talven aikana Gnistan on saanut kasaan kokeneista avainpelaajista ja läpimurtoa kärkkyvistä nuorista pelaajista mielenkiintoisen kokonaisuuden, joka on takuulla valmis taistelemaan sarjapaikastaan kapteeni Jukka Raitalan johdolla.

Lauantain ottelussa Gnistanilla on kokoonpanossaan todennäköisesti muutamia poissaoloja, mutta päävalmentaja Jussi Leppälahti vakuuttaa Gnistanin olevan valmis taistelemaan sarjapisteistä.

– Kiva, että sarja alkaa vihdoin, ja päästään pelaamaan pisteistä! Inter on yksi mestarisuosikeista ja Liigacupin mestari, joten se on maksimaalinen tasonmittaus meille heti alkuun.

– Kokoonpanon osalta meillä on ihan kohtalaisen hyvä tilanne. Joitakin poissaoloja on, mutta olemme valmiita, Leppälahti avaa seuran sivuilla.

Inter lähtee Veikkausliigakauden avaukseen alla Liigacupin voitto pääsiäisviikonlopulta.

- Meillä on ollut Liigacupissa mahdollisuus peluuttaa isoa pelaajarinkiä ja valmistaa jokaista pelaajaa. Saimme loppuun vielä kovat pelit Liigacupin välierissä ja finaalissa ja ne auttoivat valmistautumisessa liigakauteen, Inter-luotsi Vesa Vasara kertoo.

Joukkueet kohtasivat Liigacupin lohkovaiheessa ja vaikka Vasaran mukaan liikoja johtopäätöksiä tuosta kohtaamisesta ei pidä tehdä, Gnistanin pelilliset suuntaviivat näkyivät jo tuolloin..

- Paljon on muuttunut sen jälkeen ja Liigacupin alkupelit ovat aina täynnä kokeiluja. Mutta Gnistan tulee olemaan aktiivinen ja aggressiivinen puolustuksessa ja pitää löytää keinot löytää heidän korkea prässinsä ja löytää tiloja sitä kautta.

- Samalla meidän pitää pystyä parantamaan omaa puolustustamme ja olemaan aktiivisia ja saamaan sitä kautta päästä vastahyökkäyksiin, Vasara linjaa.

Gnistan onkin valmennuksen johdolla luonut selkeät pelilliset periaatteet, joita on hiottu harjoituskentällä heti tammikuusta alkaen. Gnistan haluaa olla rohkea, aggressiivinen ja suoraviivainen. Näitä kaikkia piirteitä nähtiin keltaisten otteissa Liigacupissa sekä myös harjoitusotteluissa.

Lauantaina täysi Oulunkylän stadion tulee jälleen näkemään taistelevan Gnistanin, joka ei anna vastustajalle mitään ilmaiseksi. Leppälahden mukaan pelillisiä kehityskohteita vielä on, mutta niitä tullaan hiomaan kuntoon kauden aikana.

– Pelasimme joka pelissä meidän peliämme. Oltiin ihan tehokkaita maalipaikoissa. Prässi oli kohtalaisen hyvää, sitä pitää tietysti vielä saada liikkuvammaksi. Yritetään jalostaa kaikkea kauden aikana.

Erotuomari: Antamo Dennis
AET 1: Honkanen Jukka
AET 2: Jantunen Olli
4.ET: Hajizadeh Amir

Gnistan - FC Inter Mustapekka Areenalla lauantaina 6.4. kello 15.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Gnistanin verkkosivut, FC Interin verkkosivut