AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Honka
4-4-2

YHT. 0-1

01

(0-0)

Yleisöä 954

VPS
3-4-3
#14 Michael
vko.44 // 31.10.2023

Ennakko: FC Honka-VPS

Ennakko: FC Honka-VPS

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka on pelannut itsensä eurolopputurnauksen finaalipariin, jossa se kohtaa VPS:n.

Honka pelasi viime lauantaina vakuuttavasti AC Oulua vastaan. Dario Naamo, Ville Koski ja Kevin Jansen osuivat jo avausjaksolla ja toinen nelivitonen toi vielä maalit Edmund Arko-Mensahilta ja Mateo Ortízilta. 5-0 loppulukemat veivät Hongan finaalipariin, jonka voittaja saa europaikan ensi kaudelle. Eurolopputurnauksen ensimmäisessä vaiheessa keltamustat kaatoivat Interin rangaistuspotkujen jälkeen.

Vastustaja VPS on saanut levätä, sillä sijoituttuaan pronssille se pääsi suoraan finaalipariin. Huippuvireeseen äityneet vaasalaiset ovat pelanneet viimeiset viisitoista ottelua tappioitta, joista voittoja on neljätoista. Hongan haaste on siis todella kova. VPS:n maalipörssin kärjessä on Peter Michael, joka on myös koko sarjan pörssin kakkonen.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela matkaa joukkueensa kanssa innokkaana Espooseen. Vastaan asettuva Honka on Nuorelan mukaan Vepsulle yksi haastavimmista vastustajista.

- Alkuviikko on mennyt normaaleissa merkeissä treenien parissa sekä valmistautuessa Eurolopputurnauksen finaalimatseihin.

- Neljästä mahdollisesta vastustajasta saimme finaaliin meille pahimman mahdollisen vastustajan. Väittäisin, että Honka on näistä joukkueista laadukkain, ja ryhmän vire on ollut huikea loppukaudesta, Nuorela tuumaa.

– Tiedämme, että tulossa on erittäin vaikea ottelu, he ovat pelanneet hyvin. Mielestäni olemme kuitenkin tehneet asioita hyvin joukkueena ja uskon sen olevan kaikkein tärkeintä. Meidän tulee keskittyä omaan peliimme ja pyrkiä käyttämään mahdollisuudet, joita saamme, sanoo toppari Aldayr Hernández.

Otteluparin panokset ovat todella suuret, vain voittajalle irtoaa europaikka ensi kaudelle.

– Tiedämme, että tämä on viimeinen mahdollisuutemme päästä europeleihin ensi kaudeksi. Meidän tulee siis antaa aivan kaikkemme, jos haluamme saavuttaa sen tavoitteen. Tiedämme, että kannattajamme tukevat meitä ja pelaajat ovat sitoutuneet antamaan kaikkensa näissä kahdessa viimeisessä pelissä, Hernández jatkaa.

Honka ja VPS ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. Huhtikuussa Vaasassa pisteet menivät jakoon maalittomalla tasatuloksella. Kesäkuussa Honka oli 1-0 lukemin parempi, mutta VPS sai revanssinsa syksyllä voittaen 3-0. Nuorela on varma, että Honka haluaa näyttää hampaansa vakuuttavalla tavalla tulevien finaaliotteluiden aikana.

- Viime ottelumme Honkaa vastaan oli meiltä todella hyvä suoritus. Se oli myös meille ensimmäinen kerta pariinkin vuoteen, kun kykenimme Hongan voittamaan, joka oli ns. tärkeä virstanpylväs meille. Honka on todella vaikea vastustaja, emmekä mieti viime tulostamme liikaa.

- Honka haluaa varmasti näyttää, mihin joukkue kykenee, varsinkin viime ottelun tuloksen jälkeen. Ensimmäinen peli finaalissa on äärimmäisen tärkeä. Tottakai meilläkin on pieni etu sen merkeissä, että pelaamme ratkaisevan ottelun kotonamme. Honka haluaa ja tarvitsee hyvän tuloksen huomenna, Nuorela kertoo.

Erotuomari: Al-Emara Mohammad
AET 1: Valjakka Turkka
AET 2: Mantere Juuso
4.ET: Simani Peiman


FC Honka - VPS Tapiolan Urheilupuistossa keskiviikkona 1.11. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, VPS:n verkkosivut