4-5-1
vko.43 // 28.10.2023

Honka vakuuttavasti Eurolopputurnausfinaaleihin (FC Honka-AC Oulu 5-0)

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka kohtasi Tapiolan urheilupuistossa AC Oulun eurolopputurnauksen toisella kierroksella.

Keltamustat ottivat pelin haltuunsa ja alusta saakka ja nappasivat 5-0 voiton. Honka jatkaa näin ollen pelaamaan europaikasta ensi kaudella ottelupariin VPS:aa vastaan.

Ottelun alku oli Hongalle täydellinen. Dario Naamo ja Johannes Wurtz rakensivat tilanteen ja Naamo viimeisteli liigauransa avausmaalin jo kolmannella peliminuutilla.

AC Oulu sai kahdeksannella minuutilla ensimmäisen paikkansa, mutta Maksim Rudakov torjui Ashley Coffeyn laukauksen helposti.

Honka lisäsi johtonsa kahteen 32. minuutilla. Wurtzin lähettämän kulmapotkun puski verkkoon Ville Koski. Honka osui vielä kolmannenkin kerran ennen taukoa. Kulmapotkun jälkitilanteesta pallo tuli Kevin Jansenille, joka laukoi sen komeasti maaliin. Keltamustien 3-0 lukemissa siirryttiin tauolle.

Illan neljäs osuma oli sekin Hongan ja tällä kertaa viimeistelijänä toimi Edmund Arko-Mensah, joka pääsi katkomaan Oulu-puolustajan epäonnistuneen pudotuksen 52. minuutilla.

Honka kävi moneen otteeseen lähellä lisämaaleja ja onnistuikin noin minuuttia ennen täyttä aikaa. Mateo Ortíz riisti pallon vieraiden puolustukselta ja viimeisteli loppulukemiksi 5-0.