AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
3-5-2
#24 Gasc #8 Dunwoody

22

RPK 4-5

(2-1)

Yleisöä 1709

AC Oulu
4-4-2
#9 Coffey #7 Karjalainen
vko.43 // 25.10.2023

AC Oulu eteni eurolopputurnauksen 2. kierrokselle (SJK-AC Oulu rp. 4-5 (2-2))

AC Oulu eteni eurolopputurnauksen 2. kierrokselle (SJK-AC Oulu rp. 4-5 (2-2))

Kuva: Mika Alavesa / SJK

Kiivas ja tasainen ottelu Eurolopputurnauksen avauksessa SJK:n ja AC Oulun välillä ratkaistiin vasta pilkuilla ja se kääntyi vieraiden voitoksi.

Parin asteen pakkasessa iltakuudelta käynnistynyt ottelu alkoi viihdyttävällä temmolla. Tuomarin aloitusvihellyksen jälkeen SJK otti heti pallon hallinnan itselleen. Kerho sai myös heti alussa pallon maaliin, mutta tilanne oli paitsio. Ottelun edettyä SJK sai ensiminuuttien aikana myös pari muuta tilannetta ja laukausta kohti oululaisten maalia.

AC Oulu sai ensimmäisen hyökkäyksensä SJK-maalille kymmenen minuutin pelin jälkeen, ja tilannetta seuranneessa kulmapotkussa Rasmus Karjalaisen keskitys tavoitti Ashley Coffeyn, joka laittoi pallon maaliin. SJK pääsi heti takaiskumaalin jälkeen vaaralliseen tilanteeseen, kun Jeremiah Streng pääsi nokikkain AC Oulun maalivahti Calum Wardin kanssa. Ward piti kuitenkin maalinsa puhtaana.

SJK palasi nopeasti mukaan taisteluun ennen kuin 20 minuuttia oli pelikellossa. Murilon vasemmalta laidalta antama keskitys tavoitti tekopaikoilla odotelleen Valentin Gascin, joka sijoitti pallon rysään.

Lisää vauhtia koneeseen laitettiin heti muutaman minuutin kuluttua, kun näppärän kulmapotkukuvion päätteeksi Jake Dunwoody puski pallon maaliin. Syöttäjänä maalissa toimi puolustaja Terry Yegbe.

Näiden maalien jälkeen pelin luonne rauhoittui hieman, eikä kumpikaan joukkue hetken päässyt moneen vaaralliseen tekopaikkaan. Ennen ensimmäisen jakson loppua AC Oulu sai hieman pidemmän jakson ajaksi painetta SJK:n maalille, mutta maalia se ei saanut aikaan. Myös SJK:n Streng pääsi jälleen vasemman laidan pallontaistelun jälkeen puolittaiseen läpiajoon ja tekopaikkaan, mutta AC Oulun puolustus blokkasi yrityksen ulos rajoista. Tauolle lähdettiin kotijoukkueen 2–1-johdossa.

Toisella puoliajalla ottelu alkoi ensimmäiseen jaksoon verrattuna tunnustelevammin. Ensimmäisen vaarallisen paikan sai A Oulu, kun Daniel Barrow pujotteli itsensä vetopaikalle ja saikin aikaan vaarallisen laukauksen, jonka Markus Uusitalo SJK-maalilla kuitenkin torjui. 56 minuutin kohdalla Barrow tarjoili keskityspaikan takatolpalla odotelleelle Rasmus Karjalaiselle, joka ei kuitenkaan pienestä kulmasta onnistunut maalinteossa. Heti perään Niklas Jokelainen pääsi avopaikasta kokeilemaan, mutta laukoi ohi maalin. Tämän jälken myös SJK pääsi hyökkäykseen, jonka päätteeksi Dunwoody laukoi, mutta maalin ohi. AC Oulu sai rangaistuspotkun tunnin pelin jälkeen, kun AC Oulun Jere Kallisen veto osu SJK-puolustajaa käteen. Rasmus Karjalainen ei erehtynyt pilkulta, ja näin tilanne oli 2–2.

Maalin jälkeen kumpikin joukkue vaikutti hieman kiristävän ruuvia, ja peli olikin varsin viihdyttävää katseltavaa. 68 minuutin kohdalla Niklas Jokelainen pääsi SJK:n puolustuslinjan läpi. Hänen viimeistely-yrityksensä viuhui kuitenkin yli maalin. Seuraavassa tilanteessa SJK:n hyökkäys oli lähellä tehdä tuhojaan oululaisten maalilla Kannattajapäädyn edessä, mutta kotiyleisön harmiksi pallo osui ensin tolppaan ja sen jälkeen hieman ohi kohteesta.

Ottelun viimeisen 20-minuuttisen pyörähdettyä käyntiin matsin tunnelma muuttui yhä kiihkeämmäksi. Myös seinäjokinen yleisö eli vahvasti mukana pelissä, ja vaikka ottelun yleisö määrältään ei ollutkaan suuri, oli se äänekäs. Kummankaan joukkueen taistelutahdosta ei jäänyt epäselvyyttä, ja pelivälineen hallinnasta käytiin sangen ankaraa kamppailua. Taisto oli tasaista, mutta tapahtumat sijoittuvat ehkä hieman enemmän AC Oululaisten päähän. Varsinaisen peliajan viimeisen viisiminuuttisen käynnistyttyä oululaiset saivat painetta hieman enemmän SJK:n alueelle. Maaleja ei toisella jaksolla enää nähty.

Jatko-ottelun ensimmäisellä jaksolla vaarallisempana aloitti SJK, joka raastoi armottomasti AC Oulun alueella ja koetti päästä tekopaikoille. Raivokkaan alun jälkeen peli rauhoittui, ja vierailijat pääsivät mukaan peliin. Kumpikaan joukkue ei päässyt järin lähelle maalintekoa ennen 98. minuuttia, jolloin AC Oulu pääsi komeasti rakentelemaan tilannetta kotijoukkueen boksissa. Tilanteen päätteeksi pisimmän korren veti kuitenkin Kerhon maalilla Markus Uusitalo. Kun sata minuuttia oli täyttymässä, Murilo keskitti hyvän pallon maalille, ja Samson Ebuka puski pallon tolppaan. SJK jatkoi vahvaa tekemistään ja maali alkoi jo leijua ilmassa. Viihdyttävän jatko-ottelun ensimmäisen osan jälkeen peli oli silti tasatilanteessa 2–2.

Jatko-ottelun toinen osa tarjosi aiemmilta hetkiltä tuttua tekemistä, mutta tällä kertaa kuskin paikan otti ensin AC Oulu. 108 minuutin tienoilla Alexander Forsström pääsi puskemaan sivuverkkoon. 112 minuutilla Coffey pääsi vaaralliseen puskupaikkaan, mutta Uusitalo maalillaan oli vahvempi kaapaten pallon itselleen. Siinä missä jatko-ottelun alku oli SJK:n dominointia, toisella jaksolla peliä hallitsi AC Oulu. Sekään ei kuitenkaan saanut aikaan vapauttavaa maalia, vaan ottelu ratkaistiin lopulta rangaistuspotkukilpailussa, jossa oululaismaalivahti Calum Ward otti ratkaisevan torjunnan viimeisessä laukauksessa.