AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
3-5-2

22

RPK 4-5

(2-1)

Yleisöä 1709

AC Oulu
4-4-2
vko.43 // 24.10.2023

Ennakko: SJK-AC Oulu

Ennakko: SJK-AC Oulu

Kuva: Mika Alavesa

SJK ja AC Oulu kohtaavat keskiviikkona OmaSp Stadionilla Eurolopputurnauksen 1. kierroksen ottelussa.

Keskiviikkona pelataan vain voitosta, eikä aiemmilla peleillä tai esityksellä ole käytännössä mitään väliä. Häviöllä kausi päättyy. Tarvittaessa voittajaa haetaan 2 x 15 min jatko-ottelulla tai jopa rangaistuspotkukilpailulla.

– Se on all-in. Laitamme kaiken peliin. Olemme luoneet itsellemme mahdollisuuden, että pelaamme edelleen meidän kauden päätavoitteestamme, aina kauden viimeiseen sekuntiin ja henkäykseen asti. Ja sen me aiomme myös tehdä, vakuuttaa SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

– Annamme kaikkemme ja parhaamme näissä peleissä. Se on se asenne ja lähtökohta. Meillä on kaksi päivää laittaa itsemme siihen valmiiksi, ja olemme täysin sitoutuneita tähän. Meillä on energiaa jatkaa vielä kautta pidemmälle, ja painaa loppuun saakka, kunnes saavutamme tavoitteemme, Gómez jatkaa.

Joukkueet kohtaavat keskiviikkona jo neljännen kerran tälle kaudelle. Kerran on pelattu Oulussa Veikkausliigaa, jolloin nottajokelaiset olivat parempia. Muut kohtaamiset ovat olleet Seinäjoella ja ne ovat päättyneet AC Oulun voittoihin niin liigassa kuin Liigacupissa. Oululaiset ovat voittaneet neljä kertaa peräkkäin vierasottelun kultamustia vastaan ja myös vuosi sitten pelatun vastaavan Eurolopputurnauksen aloituspelin.

SJK:n vahva alkukausi suli lopulta neljänneksi sijaksi ja AC Oulu jäi myös kauden tavoitteistaan ja oli sarjassa lopulta seitsemäs eikä parannusta tullut edelliseen kauteen. Hyvän alkukauden jälkeen loppukautta on leimannut valtava pettymys suorituksia kohtaan, kun mitalinhohto vaihtui synkkään alemman loppusarjan paikkaan. Eikä myöskään Suomen Cupin kautta päästy suoraan Eurokentille, joten se tavoite on vielä omissa käsissä ja tavoiteltavana seuraavan kahden viikon aikana. Eurolopputurnauksessa voi vielä hakea balsamia kauden haavoille, joten vastaan tulee viimeisen päälle ärsytetty vastustaja molemmille – ainakin toivottavasti.

- Olemme tähdänneet siihen, että pelaamme kauden parhaat pelit tulevissa koitoksissa ja nyt on aika toteuttaa se. Viime lauantain ottelu toimi hyvänä kenraalina tulevaan koitokseen ja saimme kierrätettyä pelaajistoa sopivasti. Koimme pari takaiskua, mutta toisaalta saamme avainpelaajiamme levänneenä takaisin, AC Oulun päävalmentaja JP Savolainen sanoo.

- Hirveästi yllätyksiä tuskin tulee olemaan keskiviikon pelissä. Molemmat joukkueet tuntevat toisensa hyvin ja ovat analysoineet vastustajansa vahvuudet ja heikkoudet tarkasti. Ratkaisevaa tulee olemaan kumpi onnistuu omassa ottelusuunnitelmassaan ja pelitapansa toteuttamisessa tulevassa ottelussa. Toki myös kuuluisalla päivän vireellä on osuutensa asiaan. Marginaalit tulevat olemaan varmasti pienet. Varmaa kuitenkin on, että annamme kaikkemme keskiviikkona ja taistelemme viimeiseen vihellykseen asti. Katsotaan sen jälkeen mikä on lopputulos.

SJK:lla ei loukkaantuneena ole kukaan, eikä ole myöskään pelikieltoja. Korttitilit on myös nollattu kaikilta pelaajilta Eurolopputurnauksen alkaessa. Lisäksi SJK Akatemian kausi päättyi viime viikonloppuna Ykkösen Liigakarsintojen toisessa vaiheessa, joten siellä pelaavat alle 21-vuotiaaat pelaajat ovat tarvittaessa käytettävissä myös näissä peleissä. Ainakin SJK Akatemian pelaajia tulee mukaan harjoituksiin varmuudella, ja muutama heistä nousee pysyvästi ensi kaudeksi edustuksen rinkiin.

SJK lepuutti lauantain Veikkausliigan päätöskierroksen sarjataulukon kannalta merkityksettömässä ottelussa Jake Dunwoodya, ja osa avainpelaajista pelasi vain 30-45 minuuttia VPS:aa vastaan. Pidemmillä maajoukkuematkoilla vielä viime tiistaina olleet Jaime Moreno ja Nooa Laine pelasivat vain osan ottelusta ja parantelivat aikaerorasitusta. Tuomas Kaukua aloitti armeijan viime viikolla, mutta pääsi lomille reiluksi viikoksi tulevia pelejä varten. Kaukua ei pelannut lauantaina, mutta on käytettävissä tulevissa otteluissa.

Varmoja poissaolijoita Laivastonsinisten riveistä on Magnus Breitenmoser, Onni Suutari, Yassin Daoussi, Eelis Taskila ja Roni Huhtala.

Erotuomari: Hämäläinen Oskari
AET 1: Mynttinen Simo
AET 2: Määttänen Janne
4.ET: Mäkinen Kalle


SJK - AC Oulu OmaSP Stadionilla keskiviikkona 25.10. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, AC Oulun verkkosivut