AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
4-3-3

20

(1-0)

Yleisöä 1705

KTP
4-3-3
vko.40 // 7.10.2023

FC Haka piti Tehtaan kentän voittamattomana (FC Haka-KTP 2-0)

FC Haka piti Tehtaan kentän voittamattomana (FC Haka-KTP 2-0)

FC Haka pelasi kauden ilman kotitappioita. (Kuva: Jussi Rämä)

FC Haka oli tyly isäntä sarjapaikastaan taistelevalle KTP:lle. Lauantain koleassa syysillassa kamppailtu ottelu päättyi valkopaitojen ansaittuun 2-0-voittoon.

Vaikka KTP oli läpi ottelun hyvin pelissä mukana, niin loppukaudesta puolustuspelinsä kuntoon saanut kotijoukkue piti vastustajan pois maalipaikoilta äärimmäisen hyvin.

Kotijoukkueella oli ensimmäisellä jaksolla pari huippupaikkaa, mutta KTP-maalissa pelannut Matias Niemelä esti niin Maissa Fallin kuin Juan Lescanon yritykset. Valkopaitojen avausmaali roikkui ilmassa ja lopulta yritys palkittiin ottelun 30. minuutilla. Läpi ottelun pirteästi esiintynyt Oliver Whyten laukaus kimposi KTP-puolustajasta Elias Mastokankaalle, joka sijoitti pelivälineen tarkasti maalin oikeaan nurkkaan.

Toisella jaksolla KTP yritti hakea tasoitusta vimmatusti, mutta kuten usein riskitasoja nostaessa käy, niin vastustaja kuittaa vastahyökkäyksestä. Tällä kertaa Logan Rogerson karkasi oikealta laidalta ja passasi pallon ainoana tilannetta puolustamassa olleen pakin edestä toista laitaa kirmanneelle Mastokankaalle, joka sijoitti pallon varmasti ohi Niemelän ja kasvatti kauden maalisaldonsa kuuteen.

Enempää osumia ei siis nähty ja näin Haka piti sarjasijoitukseen nähden käsittämättömän kotitaikansa loppuun asti. Yksikään joukkue ei kyennyt Tehtaan kentältä hakemaan täyttä pistepottia tällä kaudella. Valkopaitojen saldona oli neljä voittoa ja kymmenen tasapeliä, mikä on Veikkausliigan kaikkien aikojen ennätys yhden kauden kotitasapelien määrässä. Edellisen kerran Haka on kyennyt pelaamaan kauden ilman kotitappioita mestaruusvuonna 1999.