AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
4-3-3
#28 Mastokangas #28 Mastokangas

20

(1-0)

Yleisöä 1705

KTP
4-3-3
vko.40 // 6.10.2023

Ennakko: FC Haka-KTP

Ennakko: FC Haka-KTP

Kuva: Jussi Rämä

FC Haka saa kauden viimeiseen kotiotteluun vastaansa sarjapaikastaan taistelevan KTP:n Kotkasta.

Viime ottelussa sarjapaikkansa varmistanut valkeakoskelaisryhmä pelaa loppukauden kaksi viimeistä otteluaan lähes panoksettomasti, mutta ei kuitenkaan aio lähteä peruuttelemaan kumpaankaan otteluun. Pienen panoksen ja lisäboostin lauantain kotiotteluun antaa Tehtaan kentän kotitaian jatkaminen, sillä Haka on pelannut hämmästyttävän kotisaldon tällä kaudella – yksikään joukkue ei ole hakenut Veikkausliigassa täyttä pistepottia Valkeakoskelta.

– Me tiedostamme kyllä Kotkan tilanteen, että he pelaavat selkä seinää vasten, mutta kyllä me haluamme varmistaa, että Tehtis pysyy voittamattomana, lupaa Hakan päävalmentaja Teemu Tainio seuran verkkosivuilla.

Tällä hetkellä karsijan paikalla majailevan kotkalaisjoukkueen tilanne on tukala, sillä joukkue on hävinnyt viimeiset kuusi otteluaan. Painetta kasvattaa se, että kahden pisteen päässä vaanii sarjajumbo IFK Mariehamn.

– Kuusi tappiota putkeen, se on kova paikka joukkueelle. Pisteitä he tarvitsevat kipeästi, mutta siellä on puolustus ollut heikonlaista viime peleissä. [KTP:n päävalmentaja Juha] Malinen varmasti piiskaa joukkueen taistelemaan tosissaan, ja meidän taas pitää luottaa siihen omaan laatuun ja tekemiseen, mitä on ollut viime peleissä.

Tainiolla valmennustiimeineen on viime ottelun tavoin erinomaiset lähtökohdat lauantain otteluun, sillä sairastupa on tyhjä. Kolikon kääntöpuolena osa pelaajista pitää jättää jälleen kokoonpanon ulkopuolelle.

KTP:lle ei kelpaa lauantaina kuin voitto. MIkäli IFK Mariehamn voittaa sunnuntaina Lahden, ei KTP:tä hyödytä tasapelikään, jos joukkueet ovat sarjan päättyessä tasapisteissä, sillä ahvenanmaalaisilla on parempi maaliero.

Jos KTP aiheuttaa Hakalle ensimmäisen kotitappion, eikä IFK Mariehamn voita omaa peliään, ratkeaa ainakin se jo ennen viimeisen kierroksen KTP-IFK Mariehamn-ottelua, että KTP pääsee karsimaan sarjapaikastaan.

- Emme spekuloi mitään, emmekä puhu mistään muusta kuin voitosta. Lähdemme hakemaan voittoa, KTP:n päävalmentaja Juha Malinen naulaa.

Malinen myöntää, että panokset ovat loppukaudella kovat.

- Tunnelmat ovat kireähköt, sillä nyt pelataan niin isoista asioista. Joukkue on kuitenkin sisäistänyt, että taistelua ja uskoa pitää olla.

Viime perjantaina AC Oulu voitti KTP:n kotikentällään 2-0.

- Oulu-peli oli kaksijakoinen ja antoi toivoa. Ensimmäinen jakso oli katastrofi. Olimme jäljessä, eikä sitä alkua pysty selittämään millään. Pystyimme kuitenkin keräämään itsemme. Toinen jakso oli oikein hyvä. Sellainen haluamme olla jatkossakin, Malinen sanoo.

KTP:sta Gabriel Sandbergin kausi päättyi polivaivoihin, Damiano Pecile jatkaa sairaslistalla ja Willis Furtado on potenut flunssaa, mutta positiivistakin uutisointia löytyy, sillä pitkään loukkaantuneena ollut Johannes Laaksonen on palaamassa kokoonpanoon.

- Laaksonen oli tiistaina ekoissa treeneissä. Se on merkittävää, että hän on tulossa mukaan, Malinen sanoo.

Erotuomari Al-Emara Mohammad
AET 1 Valjakka Turkka
AET 2 Mynttinen Simo
4.ET Munukka Antti

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikonlopun kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

FC Haka - KTP Tehtaan kentällä lauantaina 7.10. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KTP:n verkkosivut