AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
AC Oulu
4-4-2
#18 Barrow #14 Jokelainen

20

(2-0)

Yleisöä 910

KTP
4-3-3
vko.39 // 28.9.2023

Ennakko: AC Oulu-KTP

Ennakko: AC Oulu-KTP

Kuva: Iitu Lehtonen

AC Oulu ja KTP kohtaavat perjantai-illan Veikkausliigaottelussa Oulun Raatissa kello 18.00 alkaen.

Laivastonsinisten pääkäskijän vastuu on jaettu Jussi-Pekka Savolaisen ja Rauno Ojasen kesken, mutta perjantain jännitysnäytelmä on oululaisittain mielenkiintoinen, kun KTP:n peräsimessä nähdään Juha Malinen.

Ojanen ja Malinen ovat kumpikin olleet AC Oulun päävalmentajana, joten nähtäväksi jää kumpi kokeneista konkareista ottelun vie nimiinsä.

- KTP on tappioputkessa, mutta tulokset ovat olleet peliesityksiä huonompia. Joukkue pelaa uuden valmentajansa johdolla nopeasti ja suoraviivaisesti eteenpäin ja pääsee hyville maalipaikoille laadukkaiden hyökkääjiensä ansiosta, Ojanen huomauttaa AC Oulun verkkosivuilla.

- Joukkueessa riittää myös pallollista taitoa ja pelaajaringissä leveyttä. Henkinen alavire on näkynyt pääasiassa päästetyissä maaleissa: tyypillistä joukkueelle, jolla on mennyt huonosti jo pidempään, Ojanen jatkaa.

Keskiviikkona Ilves löi IFK Mariehamnin kotonaan 2-1, ja tuo tulos otettiin tappioputkeen ajautuneessa KTP-leirissä mielihyvin vastaan. Karsijan paikalla olevalla KTP:llä on jäljellä vielä kolme peliä ja putoajan tontilla majailevalla IFK:lla vain kaksi.

AC Oulu on tällä kaudella voittanut KTP:n kahdesti liigassa ja kerran cupissa. Motivaatioetu on kuitenkin raitapaidoilla.

- Taistelemme loppuun asti. Kaikki ovat valmiita taistelemaan tämän seuran värien eteen, Oulussa 34 vuotta sitten syntynyt ja AC Oulua vuosina 2016-2019 edustanut KTP-kippari David Ramadingaye vakuuttaa.

AC Oulu lähtee myös tappio niskassa otteluun, mutta valoa on näkynyt silti otteissa. Laivastonsinisten riveistä varmasti ovat poissa loukkaantuneena oleva Onni Suutari ja korttitilin täyttymisen vuoksi pelikiellossa oleva Cristhian Valencia.

- Me olemme jatkaneet oman pelitapamme hiomista sekä kentällä että videoiden avulla pienryhmissä, Ojanen kertoo.

- Henkistä vireyttä ja itseluottamusta on yritetty nostaa harjoituskentän lisäksi myös keskustellen. Nämä asiat kuitenkin viime kädessä ratkaisevat syksyn peleissä. Iltavalot, kotikenttä ja mielenkiintoinen vastustaja sytyttävät meidät varmasti jatkamaan voitokkaita kotiotteluita, Ojanen painottaa.

Erotuomari: Nevalainen Ville
AET 1: De Casseres Christian
AET 2: Lemettinen Jouni
4.ET: Niinimäki Pietu

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikonlopun kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

AC Oulu - KTP Raatin stadionilla perjantaina 29.9. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: AC Oulun verkkosivut, KTP:n verkkosivut