AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-4-2

21

(1-0)

Yleisöä 1623

AC Oulu
5-2-3
vko.38 // 22.9.2023

FC Lahti jatkaa voittojen tiellä (FC Lahti-AC Oulu 2-1)

FC Lahti jatkaa voittojen tiellä (FC Lahti-AC Oulu 2-1)

Kuva: FC Lahti

FC Lahti jatkoi voittoputkeaan perjantaina Hiihtiksen iltavalaistuksessa AC Oulun kustannuksella.

Ottelun alku oli FC Lahdelle hankala ja vierailija AC Oulu loi painetta lahtelaismaalille. Lahti kuitenkin kesti alkurynnistyksen ja vierailijoiden ainoaksi huippupaikaksi jäi maajoukkuetähden Rasmus Karjalaisen tulinen kuti. Teemu Penninkangas kuitenkin blokkasi vedon viime hetkellä ja Lahti selvisi.

Jakson edetessä myös Lahti pääsi otteluun mukaan. Hieman ennen puolen tunnin täyttymistä lahtelaiset käyttivät oman paikkansa. Mikko Kuningas pelasi pallon Bubacar Djalólle rangaistusalueen rajalle. Djaló malttoi ja harhautteli itsensä vetopaikkaan ja ampui tarkkaakin tarkemman kudin oululaisten maalin yläkulmaan.

Hetkeä myöhemmin Djalólla oli vielä toinen paikka. Matheus Alves alusti ja Djaló ampui samoilta sijoilta. Calum Ward torjui pallon eteensä ja Anouar El Moukhantir oli ensimmäisenä paluupallossa. El Moukhantir ei kuitenkaan saanut käännettyä palloa tyhjään maaliin. Näin ollen tauolle lähdettiin lahtelaisten 1-0-johdossa.

Toisen jakson alku oli lahtelaisten. Alves riisti pallon syvällä vastustajan alueella ja keskitti millintarkasti. Leon Kreković oli kärppänä paikalla ja painoi pallon voimalla sisään tuplaten Lahden johdon.

AC Oulu lisäsi tempoa jakson edetessä, mutta lahtelaisilla oli vielä yksi huippupaikka naulata peli. Vaihdosta kentälle tullut Loorents Hertsi alusti ja Kreković ampui. Ward venytti laukauksen alakulmasta ja tuloksena oli vain Lahden kulmapotku.

Oulu onnistui lopulta hyödyntämään paineensa viisi minuuttia ennen loppua. Niklas Jokelaisen vaarallinen kulmapotku jäi pyörimään Lahden rangaistusalueelle. Lahtelaispurku kimposi lopulta maaliin Yann Affin kautta ja AC Oulu kavensi.

Vierailija sai luotua vielä yhden vaarallisen paikan. Jokelaisen kulmapotku kimpoili Daniel Barrow'lle. Barrow ampui painavan laukauksen, mutta Lahden onneksi laukaus pysähtyi poikkipuuhun. Kun lisäosumia ei nähty, otti Lahti kolmannen perättäisen voiton.