AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
4-3-3
#9 Lescano #28 Mastokangas

22

(2-0)

Yleisöä 2590

Ilves
4-3-3
#29 Haarala #27 Traore
vko.37 // 14.9.2023

Ennakko: FC Haka-Ilves

Ennakko: FC Haka-Ilves

Kuva: Jussi Rämä

Veikkausliigakauden huipennus käynnistyy perjantaina, kun jatkosarjat pyörähtävät käyntiin.

Haka sijoittui runkosarjassa kahdeksanneksi, minkä ansiosta valkopaidat saavat Haastajasarjaan kolme kotiottelua. Ensimmäisenä vastaan astelee rakas paikallisvastustaja Tampereelta, kun Ilves saapuu Tehtaan kentälle.

Ilves kärsi ennen maaottelutaukoa kirvelevän tappion FC Lahden vieraana, kun joukkue jäi viiden maalin ottelussa häviäjäksi Lahden iskettyä yhdeksään minuuttiin kolme kertaa. Joukkueella on kuitenkin ollut maaottelutaon tuoma hengähdystauko, joka mahdollistaa Joni Lehtosen valmennusryhmän käyttöön käytännössä täyden Ilves-miehistön.

Kauden kolmatta Pirkanmaan paikalliskamppailua isännöivä Haka lähtee Haastajasarjaan kahdeksantena, kaksi sijoitusta ja neljä sarjapistettä tamperelaisten yläpuolella.

Haka lähteekin jatkosarjaan kovakuntoisimpana joukkueena. Hyvään vireeseen päässeelle joukkueelle tauko tuli huonoon väliin, mutta päävalmentaja Teemu Tainio näkee sen silti olleen tarpeen.

– Ansaittu ja tarpeellinen tauko oli. Nyt on tämä viikko treenattu ja valmistauduttu tulevaan. Kaikki on mennyt hyvin ja tekeminen on ollut terävää.

– Viikko tuonut huonojakin uutisia, kun porukkaa on ollut pois loukkaantumisista ja flunssasta johtuu. Ne kuuluu tähän ja näitä sattuu, mutta vähän ne ovat meidän valmistautumista haitanneet.

Sarjapisteiden merkitys luonnollisesti korostuu Haastajasarjan joukkueiden välisten erojen ollessa äärimmäisen pieniä, mutta vanha viisaus ottelun kerrallaan pelaamisesta pätee myös Ilveksen loppukauteen, johon liittyen Ilveksen päävalmentaja Joni Lehtonen nostaa muutaman pelillisen avainkohdan.

- Totta kai, tässä tilanteessa kaikki pelit ovat tärkeitä ja jokaisessa on iso panos. Tätä lajia ei oikeastaan voi edes lähestyä muulla tavalla kuin keskittymällä seuraavaan otteluun ja pohtimalla mikä on se sapluuna millä siitä saadaan paras mahdollinen tulos. Jos pystytään näin toimimaan, että fokus on edessä olevassa tehtävässä ja ottelussa, niin olemme vahvoilla.

- Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn, tulee olemaan hyökkäyspelaamisessa tempon pitäminen koko ottelun ajan, että pallo liikkuu pelaajalta toiselle riittävällä vauhdilla. Viimeiselle kolmannekselle päästäessä pitää saada hyökkäykset ns. upotettua, eli pallo pelattua syvälle ja pyrkiä luomaan maalipaikkoja siitä. Puolustuspelaamisessa täytyy saada jatkuva paine pallolliseen ja jatkuvuutta koko puolustustekemiseen, että pystyttäisiin tekemään useita puolustustoimintoja putkeen ilman, että tekemisessä tulee katkoja, summaa Lehtonen.

Tainio on ymmärrettävästi vielä vaitonainen Hakan lauantain kokoonpanon suhteen, sillä osan pelikunto selviää vasta perjantaiaamuna.

– Paljon kysymysmerkkejä vielä huomiselle, mutta keskitytään siihen, että saadaan jalkeille iskukykyinen porukka.

Erotuomari: Hyytiä Joni
AET 1: Nykänen Sami
AET 2: Leppänen Veli-Matti
4.ET: Mäkinen Kalle

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikonlopun kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)


FC Haka - Ilves Tehtaan kentällä perjantaina 15.9. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hakan verkkosivut, Ilveksen verkkosivut