AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
3-4-3

12

(0-1)

Yleisöä 10121

KuPS
4-3-3
vko.42 // 20.10.2023

Ennakko: HJK-KuPS

Ennakko: HJK-KuPS

Kuva: Mira Lönnqvist

Veikkausliigakausi 2023 huipentuu lauantaina Bolt Arenalla, kun HJK ja Kuopion Palloseura kamppailevat Suomen mestaruudesta. Klubi johtaa sarjaa ennen viimeistä kierrosta kolmen pisteen marginaalilla, jonka kuopiolaiset voivat vielä kuroa kiinni mahdollisella voitollaan.

Kuopion Palloseura pääsee kauden viimeisen kohtaamiseen ilman paineita, sillä kolmen pisteen takamatkalta ja huonommalla maalierolla lähtevillä kuopiolaisilla ei ole ottelussa mitään hävittävää. Vastaavasti Helsingin Jalkapalloklubi oli jo muutaman minuutin päässä mestaruudesta, mutta VPS teki ottelun lisäajalla voittomaalin ja piti kuopiolaisten mestaruusunelmat elossa. Hiipiikö klubilaisten niskaan pelko samanlaisesta lipsahduksesta vai kestääkö kantti – se on yksi illan ratkaisevista kysymyksistä.

Vaikka KuPS lähteekin otteluun "paineettomassa" tilassa, uskoo päävalmentaja Jani Honkavaara siihen, että kentällä nähdään tarkkaa pelaamista.

- Ottelu voi olla hyvinkin tarkkaa pelaamista, koska panokset ovat niin kovat, mutta uskon, että pelin edetessä vauhtia tulee lisää, ennakoi Honkavaara.

HJK harjoitteli Töölössä torstaina ja perjantaina monipuolisissa olosuhteissa: Torstaina tuli ajoittain lunta, perjantaina Boltia hyväili auringon ohella melkoinen viima. Päävalmentaja Toni Korkeakunnas kertoo, että joukkue on ottelun alla erinomaisessa tikissä.

– Vaikutti oikein hyvältä. Aistin päättäväisyyttä, innokkuutta ja hyvää tekemisen meininkiä. Kilpailutilannehan meillä on tällä hetkellä ihan posketon, ja sen huomaa kaikessa tekemisessä ja harjoittelussa. Meillä on itseluottamusta uhkuva joukkue.

Viimeksi joukkueet kohtasivat syyskuun alussa Boltilla, josta KuPS sai ryöstettyä pisteen mukaansa. Tuo pistemenetys on edelleen Klubin ainoa Korkeakunnaksen aikana kotikentällä koettu liigatahra muutoin virheettömään sarakkeeseen.

– Olen hyvin luottavainen, että KuPS kaadetaan. Olemme HJK, joten lähdemme luonnollisesti pelaamaan voitosta. Meillä on siinäkin mielessä takaisinmaksun paikka, että KuPS otti täältä viimeksi pisteen mukanaan. Se on minun aikanani meidän ainoa pistemenetys täällä, emmekä halua enää menettää yhtäkään pistettä tällä kaudella.

KuPS lähtee otteluun hieman "siipirikkoisella" joukkueella, sillä pelikiellossa ovat Gabriel Bispo ja Collins Sichenje. Kaikesta huolimatta päävalmentaja Jani Honkavaara on virittänyt joukkueen henkisen latauksen tappiin ja uskoo yllätyksen olevan mahdollista.

- Tiedostamme, että lauantain ottelu käydään paljon henkisellä puolella, joten tärkeintä on, että luotamme omaan tekemiseemme. Meillä on muutamia asioita, joilla pyrimme yllättämään HJK:n, mutta tärkeintä on, että olemme omia itseämme ja pelaamme vahvuuksillamme, kertoo "Honsu2 ennakkoon.

Klubin loukkaantumistilanne on puolestaan ratkaisupelin edellä erinomainen. Kevin Kouassivi-Benissan on palannut suunnitellusti joukkueharjoituksiin, samoin Matti Peltola. Maajoukkueiden matkassa oli 8 pelaajaa, mutta pelillinen rasitus jäi maltilliseksi: Topi Keskinen pelasi kaksi ottelua, Kristopher Da Graca yhden ja Pyry Soiri tuli Kazakstania vastaan kehiin loppuminuuteiksi.

Loukkaantuneena sivussa on siten maalivahti Niki Mäenpään lisäksi vain loppukauden missaava kolmikko Valtteri Moren, Dejan Iliev ja Maksim Stjopin. Täten valmennusjohto joutuu jättämään katsomon puolelle puolentusinaa pelikuntoista pelimiestä.

– Tämä on tällainen luksusongelma. Kukaan niistä seitsemästä terveestä kenttäpelaajasta, jotka jäävät kokoonpanon ulkopuolelle tästä hienosta ottelusta, ei ansaitse sitä. Sellaista johtaminen kuitenkin välillä on – pitää tehdä päätöksiä, välillä isoja ja ikäviäkin, toteaa Korkeakunnas.

Erotuomari Reitala Oliver
AET 1 Jantunen Olli
AET 2 Honkanen Jukka
4.ET Manninen Joona

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko lauantain kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

HJK - KuPS Bolt Arenalla lauantaina 21.10. kello 17.00. Ottelu on katsottavissa suorana myös Ylen kanavilla. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, KuPS:n verkkosivut