AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Honka
4-4-2

03

(0-2)

Yleisöä 2290

VPS
3-5-2
vko.38 // 21.9.2023

Ennakko: FC Honka-VPS

Ennakko: FC Honka-VPS

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Hongan kausi jatkuu jälleen isolla pelillä, kun perjantaina Tapiolan urheilupuistossa vastaan asettuu VPS.

Molemmat joukkueet kamppailevat kovasti mitaleista, joten luvassa on varmasti huippuviihdyttävä kamppailu.

Honka nappasi viidennen peräkkäisen Veikkausliigavoittonsa (kuudennen Cup-välierä mukaan luettuna), kun se kaatoi viime lauantaina SJK:n Seinäjoella 2-1. Hongan molemmista maaleista vastasi Johannes Wurtz, joka nosti samalla kauden maalimääränsä kolmeen.

– Joukkue on näyttänyt korkeatasoista peliä monissa peleissä. Meillä on positiivinen meno, joka on parantanut paljon niin yksilöllisesti kuin kollektiivisestikin. Kausi on kääntymässä kohti loppuaan, joten meidän on tärkeää jatkaa samalla tiellä. Kaikki jäljellä olevat ottelut ovat todella merkityksellisiä. Haluamme kerätä mahdollisimman paljon pisteitä, jotta voimme päättää kauden hyvään sijoitukseen, hyökkääjä Michael López sanoo.

Jos on Honka hyvässä vireessä, on perjantain vierasjoukkue VPS vielä paremmassa. Vaasalaisten alkukausi oli vaikea, mutta heinäkuusta eteenpäin joukkue ei ole hävinnyt peliäkään. Voittoputki on Veikkausliigassa jo yhdentoista ottelun mittainen ja se on nostanutkin VPS:n kolmannelle sijalle.

Perjantaina Espoossa Raitaa odottaa jälkeen luonnonnurmi, joka on sopinut vaasalaisten pelityylille toistaiseksi hyvin. Olosuhteet vaativat aina kuitenkin totuttelua, ja VPS onkin viettänyt treeniviikkonsa jälleen luonnonnurmella Kaarlen kentällä. Sillanpään mukaan luonnonnurmella on tiettyjä ominaisuuksia, joita on otettava perjantaina huomioon, muttei usko sen tuottavan joukkueelle ongelmia.

- Luonnonnurmi on jalkapallossa luonnollinen pelialusta, ja syksyllä kaikki riippuu myös siitä, minkälaisia kelejä kohtaamme. Tekonurmella kova vesisade ei vaikuta niin paljon peliin kuin luonnonnurmella.

- Toki pääsemme pelaamaan Suomen parhaalle nurmikentälle pelaamaan, joten senkään suhteen ei tulisi olla sen suurempia ongelmia. Vedämme hyvä treeniviikon luonnonnurmella allemme, ja olemme perjantaina valmiita koitokseen, VPS-valmentaja Henri Sillanpää kertoo.

Vepsua vastaan asettuvalla Hongalla on takanaan äärimmäisen tärkeä voitto SJK:sta vieraissa. Espoolaiset ovat myös varsin kovassa vireessä viime voiton ollessa joukkueen kuudes peräkkäinen. Sillanpää näkee Hongan vaarallisena joukkueena, joka myös muistuttaa peliltään osittain KuPS.aa.

- Hongan pelissä on paljon asioita, mitä tulee ottaa huomioon. Heidän pelijärjestelmänsä on suhteellisen samanlainen mitä KuPS:lla. Hongan pelissä on kuitenkin tietynlaisia yksityiskohtia, joita joudumme ottamaan erityisesti huomioon.

- Honka on hyvässä vireessä, ja oli SJK:ta vastaan vahva pallollisessa pelaamisessa. Jos annamme Hongalle liikaa aikaa pallollisena, koemme haasteita, sillä joukkueesta löytyy taitoa ja ratkaisijoita. Meidän pitää olla valmiita Hongan pystyjuoksuihin, keskityksiin sekä vastahyökkäyksiin, Sillanpää tuumaa.

Honka ja VPS ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti aiemmin. VPS:n viimeisin tappio tuli juuri Honkaa vastaan, kun keltamustat voittivat Tapiolassa kesäkuun lopulla pelatun ottelun 1-0, Mateo Ortízin loppuhetkien maalilla. Vaasassa huhtikuussa pelatussa ottelussa päädyttiin maalittomaan tasapeliin.

– Perjantain ottelusta tulee varmasti hieno, sillä molemmat joukkueet tulevat siihen takanaan hyviä pelejä ja molemmat kamppailevat tärkeistä sijoituksista liigassa. Me pyrimme jatkaman tällä samalla tiellä ja pelaamaan hienon ottelun kotona, kotiyleisömme kanssa, López sanoo.

Erotuomari: Simani Peiman
AET 1: Leppänen Veli-Matti
AET 2: De Casseres Christian
4.ET: Al-Emara Mohammad

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikonlopun kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

FC Honka - VPS Tapiolan Urheilupuistossa perjantaina 22.9. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, VPS:n verkkosivut