AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
3-5-2
#8 Dunwoody

12

(0-2)

Yleisöä 2169

FC Honka
4-3-3
#9 Wurtz #9 Wurtz
vko.37 // 15.9.2023

Ennakko: SJK-FC Honka

Ennakko: SJK-FC Honka

Kuva: Mika Alavesa

SJK aloittaa huippujännittävän Veikkausliigan mestaruussarjan kotiottelulla FC Honkaa vastaan lauantaina OmaSp Stadionilla.

SJK on juuri nyt kolmannella sijalla, kuuden pisteen päässä kärjessä olevasta HJK:sta ja viiden toisena olevasta KuPS:sta. Takana hengittää niskaan VPS kahden pisteen päässä, ja lauantain vastustaja FC Honka kolmen pisteen päässä viidentenä. Kuudentena oleva FC Inter on neljän pisteen päässä takana. Lauantain ottelun voittamalla, SJK ottaisi jo kovan kiinnityksen vähintään kolmanteen sijaan ja se olisi vielä tiukasti mukana kamppailussa jopa korkeammista sijoista.

– Olen erittäin innoissani näistä tulevista otteluista. On mahtava myös palata ja aloittaa nämä ottelut täällä meidän omalla kotistadionillamme, omien kannattajiemme edessä, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

– Ja jälleen vastassa on erittäin hyvä joukkue. Meille hieman erilainen joukkue kuin ne, joita vastaan olemme viime aikoina pelanneet. Honka haluaa hallita palloa, dominoida peliä ja se pyrkii hieman aktiivisemmin hyökkäämään kuin viime aikojen vastustajat. Ja siksi uskon, että tästä tulee erittäin viihdyttävä ottelu. Ottelu, jossa molemmat joukkueet pyrkivät prässäämään loppuun asti, ja samaan kaikki kolme pistettä.

Gómez uskoo myös alla olevan pienen tauon vaikuttavan otteisiin positiivisesti.

– Tämä on myös hyvä aika tällaiselle ottelulle, kun olemme voineet pitää pienen hengähdystauon, ladanneet akkujamme, ja valmistautuneet henkisesti näihin viiteen tulevaan otteluun. Olemme niihin täysin valmiit. Ja olemme täysin valmiit ottamaan tästä tärkeät pisteet loppukautta varten, paaluttaa Gómez.

Honka lähtee mestaruussarjaan siis sijalta viisi. Keltamusta joukkue on saanut pelinsä kulkemaan viime aikoina paremmin ja paremmin. Honka pääseekin lauantain otteluun allaan viiden ottelun voittoputki - Suomen Cupin välierä mukaan lukien.

– Se oli meille todella tärkeä vaihe tulosten kannalta. Kaikki olivat erittäin keskittyneitä ja antoivat kentälle kaikkensa. Nyt edessä on erittäin mielenkiintoisia ja tärkeitä otteluita. Meidän täytyy näyttää niissä paras versio joukkueestamme, Hongan maalivahti Maksim Rudakov sanoo.

Honka ja SJK ovat kohdanneet aiemmin tällä kaudella kahdesti. Veikkausliigakauden toisella kierroksella Myyrmäessä päädyttiin maalittomaan tasapeliin. Seinäjoella heinäkuussa kotijoukkue voitti 1-0 Jeremiah Strengin iskiessä ottelun ainoan osuman. Lauantaina Hongalle on siis sarjapisteiden lisäksi mahdollisuus ottaa revanssi viime kerran tappiosta.

– Peli tulee olemaan jännittävä, sillä olemme sarjan siinä vaiheessa, jossa kaikki on erittäin tiukkaa sarjataulukossa ja jokainen peli on kuin finaali. SJK on organisoitu ja vahva joukkue, odotan vaikeaa peliä, mutta olemme valmiita, Rudakov summaa.

Mestaruussarjaan SJK pääsee ilman pelikieltoja, ja hyvin levänneenä. Sivussa on loukkaantumisen vuoksi varmuudella ainoastaan Matias Vainionpää, ja maajoukkuetauolla maajoukkueiden matkassa olleetkin ovat palanneet jo Seinäjoelle.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Lamppu Mika
AET 2: Jantunen Olli
4.ET: Kontinen Joona

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikonlopun kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)


SJK - FC Honka OmaSP Stadionilla lauantaina 16.9. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, FC Hongan verkkosivut