AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

32

(0-1)

Yleisöä 2350

Ilves
4-3-3
vko.35 // 2.9.2023

Ennakko: FC Lahti-Ilves

Ennakko: FC Lahti-Ilves

Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan runkosarja huipentuu sunnuntaina ja Unelmien kierroksella FC Lahti saa Hiihtikselle vieraakseen Ilveksen Tampereelta.

Kahdeksantena olevan Ilveksen ja kymmenentenä olevan Lahden välissä on keltavihreiden kanssa tasapisteissä oleva KTP, ja pisteen verran Ilveksen yläpuolelta löytyy FC Haka. Ainoastaan kaksi pistettä erottaa siis neljä joukkuetta, jotka lähtevät päätöskierrokselle tiedostaen, että yksikin voitto voi muuttaa asetelmia huomattavasti haastajasarjaan siirryttäessä.

Torstaina FC Lahti vapautti päävalmentaja Mikko Mannilan tehtävistään ja valmennusvastuun otti Toni Lindberg. Samalla myös valmennustiimiä täydennettiin Joni Kallioisella. Uusi valmennustiimi on saanut aikaa vain muutaman päivän, mutta pieniä muutoksia nähtäneen jo sunnuntaina.

– Peliin heittäytyvä, kaikkensa antava ja rohkea futari ovat olleet avainsanoja, joita olemme tässä muutaman vuorokauden aikana työstäneet sekä kentällä että kopissa. Sarjaottelut ovat osoittaneet, että yksittäiset pelit ovat erittäin tasaisia ja uskon, että niin on myös huomenna. Runkosarjan päättävä kierros luo asetelmat loppusarjoihin, joten jokainen haluaa varmasti lähteä niihin mahdollisimman hyvistä asemista.

- Voitto irtoaa päättäväisyydellä, rohkeudella ja aktiivisella pelaamisella molempiin suuntiin. Maaleja on pystyttävä tekemään voiton saamiseksi ja sen myötä meidän on toimitettava miestä ja palloa rohkeasti maalialueelle, Lindberg ennakoi.

Ilves puolestaan päätti viime sunnuntaina kahdeksan päivän jakson, johon mahtui kolme peliä, joista keltavihreät onnistuivat nappaamaan kaksi voittoa, ja Suomen Cupin finaalipaikan. Viimeisimmässä ottelussa tuli 2-0 tappio, kun Ilves vieraili Espoossa FC Hongan vieraana

- Viime viikolla oli hyviä, ja vähän hankalampia hetkiä, mutta niinhän se usein menee, että kolmen ottelun viikoissa joku niistä otteluista on sellainen että tuloksellisesti ainakaan ei pystytä siihen mitä toivotaan. Jos katsotaan (Honka) peliä datan ja momentumien valossa, niin se ei ollut yhtään 2-0 peli. Ensimmäisellä jaksolla näki (fyysisen) kuorman vaikutuksen, mutta toiselle jaksolle parannettiin jo paljon, Ilves-valmentaja Pasi Tuutti perkaa mennyttä.

- Tälle viikolla oli luvassa normaali viikko, mutta erilaisten tapahtumien jälkeen päädyttiin siihen, että harjoitellaan vähemmän mitä alunperin oli suunniteltu. Saatiin yksi harjoituspäivä pelin kehittämiseen ja sitten jatkettiin niillä teemoilla, mitä ollaan valittu myös jatkosarjaa silmällä pitäen. Nyt normaalisti kaksi päivää ennen ottelua valmistaudutaan tulevaan vastustajaan ja sunnuntain Lahti-peliin, kertoo Tuutti.

FC Lahti joutuu lähtemään sunnuntaina ilman Lassi Järvenpäätä, Pablo Andrade, Eemeli Virta ja Matti Klinga. Tuore valmentaja Lindberg haluaa nähdä kentällä kaikkensa antavan Lahden.

Ilves matkaa Lahteen ilman Santeri Haaralaa, jonka varoitustili tuli täyteen viime viikolla.

Erotuomari: Antamo Dennis
AET 1: Mynttinen Simo
AET 2: Alakare Mikko
4.ET: Dag Ayhan

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikonlopun kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

FC Lahti - Ilves Lahden stadionilla sunnuntaina 3.9. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, Ilveksen verkkosivut