AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 2.9.2023

"Uskon että voidaan pitää positiivinen kierre päällä" - Ilveksen Oiva Jukkola nauttii vastuusta

"Uskon että voidaan pitää positiivinen kierre päällä" - Ilveksen Oiva Jukkola nauttii vastuusta

Oiva Jukkola on noussut vastuunkantajaksi Ilveksessä. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves matkaa runkosarjan päätösottelussa sunnuntaina FC Lahden vieraaksi ja jaossa on molemmille tärkeät pisteet.

Viime kierroksilla hyvin vastuuta Ilves-hyökkäyksessä saanut Oiva Jukkola on luottavaisella mielellä, kun alla Ilveksellä on viimein myös voittoja.

- Viime viikko oli kova ja pari tosi tärkeätä voittoa, ensin liigassa pitkästä aikaa voitto ja sitten saatiin cupin finaalipaikka varmistettua Ratinassa. Honka-peli oli tuloksen puolesta heikompi, mutta katseet on jo käännetty Lahti-peliin.

- Mielestäni ollaan hyvässä tilanteessa ja kauden tärkeimmät pelit on edessä. Uskon, että voidaan pitää positiivinen kierre päällä, vaikka tappio viime pelissä tulikin, kommentoi Jukkola sunnuntain lähtökohdista.

Tällä kaudella kaikissa Veikkausliigaotteluissa esiintynyt nuorukainen on tyytyväinen toistaiseksi saamaansa vastuuseen, mutta uskoo että parempaakin on vielä tulossa.

- Tavallaan itselle ensimmäinen kokonainen kausi, kun viime kaudella kävin vielä Kakkosen puolella pelaamassa. Itselle tämä on ollut paras kausi tähän mennessä sen puolesta, että olen päässyt pelaamaan, saanut luottoa valmennukselta ja jotain tehojakin saanut tehtyä. Siinä mielessä olen tyytyväinen, mutta uskon että parasta ei ole vielä nähty ja odotan innolla tulevaa.

Luottoa lienee luvassa jälleen sunnuntaina etenkin, kun Ilves-hyökkäyksestä Santeri Haarala on sivussa pelikiellon takia.

- Tietenkin, mitä enemmän pääsee samojen jätkien kanssa pelaamaan, varsinkin hyökkäyspäässä, niin pystyy arvaamaan mihin kaverit liikkuvat ja mihin kannattaa syöttää, että päästään tekemään maaleja.

- Sande on sunnuntaina pelikiellossa, mutta muidenkin kanssa löytyy hyvää kemiaa ja uskon, että tulosta on odotettavissa, kertoo Jukkola.

FC Lahti - Ilves Lahden stadionilla sunnuntaina 3.9. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia