4-5-1
vko.34 // 27.8.2023

Honka jatkoi voittoputkeaan (FC Honka-Ilves 2-0)

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka kohtasi runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan Ilveksen Tapiolan urheilupuistossa. Keltamustat pelasivat vahvan pelin ja pitivät kahden maalin turvin kaikki kolme pistettä Tapiolassa.

Honka aloitti ottelun vahvasti. Kahdeksannella minuutilla Johannes Wurtz pääsi laukomaan, mutta Otso Virtanen torjui.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Lauri Laine ja Dario Naamo petasivat seuraavan tontin Wurtzille, mutta laukaus epäonnistui ja meni ohi maalin.

Avausjakson paras paikka keltamustille tuli Michael Lópezille. Edmund Arko-Mensah keskitti ja hyökkääjä pääsi puskemaan huippupaikalta, mutta Otso Virtanen venytti vielä huippupelastukseen.

Viitisen minuuttia ennen taukoa Ilves sai vapaapotkun aivan boksin rajoilta. Lauri Ala-Myllymäki laukoi, mutta Maksim Rudakov torjui alakulmasta. Tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toista nelivitosta oli pelattu muutama minuutti, kun Mery Traore esitti komean saksipotkun. Hongan onneksi Rudakov onnistui kuitenkin koppaamaan pelivälineen haltuunsa.

Honka avasi ottelun maalihanat tunnin kohdalla. Wurtzin kulmapotku tuli takatolpalle ja Aapo Mäenpää ohjasi pallon oman maalinsa yläkulmaan.

Honka tuplasi johtonsa aikalailla tasan kymmenen minuuttia myöhemmin. Lauri Laine antoi Ilves-pakki Jorginholle kovan prässin ja Jonathan Muzinga haistoi tämän palautuksen kohti maalivahti Virtasta. Muzinga laittoi pallon varmasti alakulmaan ja Honka kaksi maalia edelle.

Muzingalla ja Otso Koskisella oli vielä loppuhetkillä paikkansa lisätä keltamustien johtoa, mutta loppulukemat kirjattiin 2-0.