AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Honka
4-3-3

20

(0-0)

Yleisöä 1874

Ilves
4-5-1
vko.34 // 26.8.2023

Ennakko: FC Honka-Ilves

Ennakko: FC Honka-Ilves

Kuva: Jimi Soinila

FC Hongan pelit Veikkausliigassa jatkuvat jälleen sunnuntaina, kun keltamustat kohtaavat kotinurmellaan Tapiolan urheilupuistossa Ilveksen

Honka pääsee lähtemään otteluun kolmen ottelun voittoputkessa. Näissä kolmessa ottelussa se ei ole päästänyt maaliakaan, sillä kaikki ovat päättyneet samoin 1-0 lukemin. Viimeisimpänä kaatui keskiviikkona IFK Mariehamn Suomen Cupin välierässä, Roman Eremenkon lauottua ratkaisun pilkulta.

Hongan tapaan myös Ilves juhli keskiviikkona Suomen Cupin finaalipaikkaa, kun se voitti ratinassa AC Oulun 1-0 Tatu Miettusen osumalla. Näin ollen sunnuntaina kohtaavat myös tulevan cup-finaalin joukkueet.

Tappiolla KuPS:aa vastaan päävalmentaja-aikakautensa Ilveksessä aloittanut Joni Lehtonen on nyt viikon sisään johtanut joukkonsa kahteen tärkeään voittoon AC Oulusta.

- Keskiviikolta edelleen hyvät fiilikset, vaikka nopeasti toki peli on nollattu ja siirretty katseet tulevaan. Kyllä se (finaalipaikka Cupissa) edelleen takaraivossa mieltä lämmittää, ja ei ainoastaan joukkueen näkökulmasta, vaan kaikkien Ilveksen ympärillä toimivien, ja fanien, kannalta varmasti todella iso juttu, että päästiin finaaliin. Se antaa loppukauteen lisävirettä.

Hongan ja Ilveksen kauden ensimmäinen kohtaaminen tarjosi draamaa loppuun saakka. Ilves siirtyi 1-0 johtoon lisäajan ensimmäisellä minuutilla, mutta Honka nousi vielä tasoihin aivan lopussa Edmund Arko-Mensahin laukoessa rangaistuspotkun verkkoon.

Honkaan täksi kaudeksi siirtynyt hyökkääjä Jonathan Muzinga on viime aikoina saanut enemmän vastuuta. Muzinga on toistaiseksi pelannut Veikkausliigaa Hongan paidassa kuudessa ottelussa ja liigauran avausmaalikin syntyi AC Oulua vastaan.

– Onhan tämä toki ihan hyvä fiilis. Alkukausi oli minulla hyvin sekalainen loukkaantumisten takia, mutta nyt ollaan hyvällä tiellä. Sunnuntaina on varmasti tulossa hyvä ottelu, Muzinga kommentoi.

Ilves-luotsi Lehtonen odottaa sunnuntain ottelusta tasaista koitosta, jossa yksikin maali voi riittää voittoon.

- Hongan kanssa (sunnuntain otteluun lähdettäessä) tilanne on sama, kun he ovat myös keskiviikkona pelanneet cupin pelin. Raskas viikko alla, kolmas pelin viikon sisään ja se tuo jo omat haasteensa jaksamisen kannalta. Mutta, uskon että olemme niin hyvässä kunnossa, että suoriudumme hyvällä tasolla kolmen pelin viikosta. Itse peli tulee todennäköisesti olemaan melko tasainen, tuskin nähdään maalijuhlia.

- Honka on hyvä joukkue, joka on tällä kaudella tuloksellisesti ehkä hieman alisuorittanut, mutta pitkään saman valmentajan alla hiottu pelitapa on hioutunut vahvasti tunnistettavaksi. Haastava vastustaja, mutta meillä on suunnitelma millä heitä pystytään vahingoittamaan ja uskon, että tässä hyvässä nosteessa käydään sieltä kolme pinnaa hakemassa, päättää Lehtonen.

Erotuomari Nevalainen Ville
AET 1 Mantere Juuso
AET 2 Määttänen Janne
4.ET Hajizadeh Amir

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikonlopun kierroksesta:

(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

FC Honka - Ilves Tapiolan Urheilupuistossa sunnuntaina 27.8. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, Ilveksen verkkosivut