AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
AC Oulu
4-3-3

13

(0-1)

Yleisöä 3203

HJK
3-4-3
vko.34 // 26.8.2023

Ennakko: AC Oulu-HJK

Ennakko: AC Oulu-HJK

Kuva: Mira Lönnqvist

AC Oulu ja hallitseva Suomen mestari HJK iskevät yhteen Raatin stadionilla sunnuntaina.

AC Oulu lähtee otteluun uudessa komennuksessa, kun seura päätti perjantaina vapauttaa Ricardo Duarten tehtävistään.

– Seuran johdon tarkoituksena lienee herättää pelaajistoa ja saada muutosta aikaan, joten huomenna on odotettavissa erittäin motivoitunut sekä aggressiivinen vastustaja. Oma fokuksemme on luonnollisesti oman pelimme kehittämisessä ja sitä kautta tuloksen tekemisessä. Lähdemme hakemaan voittoa pohjoisesta omilla vahvuuksillamme, totesi HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

AC Oulun kausi on ollut yhtä vuoristorataa. Joukkue on edelleen sarjassa viidentenä KuPS:n, HJK:n, SJK:n ja Vepsun takana, mutta viimeaikaisiin otteisiin ei Raatin pukuhuoneessa voida missään tapauksessa olla tyytyväisiä. Viidestä edellisestä ottelusta Laivastonsiniset ovat napanneet ainoastaan neljä pistettä, joten Honka ja Inter hengittävät uhkaavasti niskaan, kun runkosarjaa on jäljellä enää kaksi ottelua.

HJK:lla puolestaan on pitänyt kiirettä viime päivinä. Klubi pelasi torstai-iltana Konferenssiliigan vierasottelun Romaniassa, josta joukkue kotiutui vasta perjantaina aamuyöllä. Lauantaina Klubi vetää viimeistelevät treenit Talin nurmella, minkä jälkeen joukkue suuntaa jälleen lentokentälle ja kohti Oulua.

AC Oulu on ollut viime vuosina Klubille jopa yllättävän haastava vastustaja: Kauden ensimmäinen kohtaaminen Töölössä päättyi 1–1-pistejakoon, ja viime kaudella HJK ei onnistunut voittamaan Oulua kertaakaan. Kun AC Oulu voitti myös joukkueiden kauden 2021 jälkimmäisen keskinäisen ottelun, saa Klubin edellistä liigavoittoa oululaisista hakea niinkin kaukaa kuin toukokuulta 2021, jolloin Luis Henriquen salamamaalit siivittivät Klubin 3–1-kotivoittoon.

Sunnuntain ottelu päättää AC Oulua yhtäjaksoisesti kaudesta 2005 pelaajana, toimistopäällikkönä, seurajohtajana, toimitusjohtajana ja viimeksi kehitysjohtajana edustaneen Juho "Äffä" Meriläisen työuran AC Oulun palveluksessa.

- On ollut suuri etuoikeus edustaa AC Oulua useassa eri roolissa. Vuodet ovat menneet älytöntä vauhtia. Ei matka, vaan seura, kuten Mika Nurmela on legendaarisesti todennut ja hengissä edelleen ollaan. Tuhansia tarinoita, onnistumisia ja epäonnistumisia jää elämään, mutta ylivoimaisesti parasta kaikessa on ollut ihmiset ympärillä. Ääretön kiitos ja kumarrus kaikille – tulemme varmasti näkemään vielä AC Oulun merkeissä.

- Mutta kentälle en mene, sen lupaan! Seura on kehittynyt vuosien saatossa todella paljon ja on nyt sellaisessa tilanteessa ja sellaisten ihmisten kantimissa, että se pärjää aivan varmasti ja kehittyy entisestään. Oulu on Laivastonsininen, hehkuttaa seuraikoni Meriläinen.

Yann Affin pelikielto on iso takaisku AC Oulun takalinjoille, mutta samalla mahdollisuus uusille vastuunkantajille. Lisäksi ovat poissa loukkaantumisista kärsivät Riku Selander, Hamed Dramé, Magnus Breitenmoser ja Yassin Daoussi.

HJK:n pelaajatilanteessa ei ole tapahtunut suuria muutoksia. Pitkäaikaispotilaiden lisäksi Oulusta ovat torstain Farul-pelin tapaan sivussa Filip Rogić, Jukka Raitala ja Lucas Lingman. Sen sijaan viime viikonlopun Inter-kamppailussa pelikieltonsa kärsinyt Perparim Hetemaj on jälleen käytettävissä.

Erotuomari Hyytiä Joni
AET 1 Honkanen Jukka
AET 2 Leppänen Veli-Matti
4.ET Simani Peiman

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikonlopun kierroksesta:

(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

AC Oulu - HJK Raatin Stadionilla sunnuntaina 27.8. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: AC Oulun verkkosivut, HJK:n verkkosivut