AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 27.8.2023

​Mehmet Hetemaj muistuttaa: "AC Oulu on ollut aina vaikea pala HJK:lle"

​Mehmet Hetemaj muistuttaa: "AC Oulu on ollut aina vaikea pala HJK:lle"

AC Oulu ja HJK ovat pelanneet tasaisia otteluita viime kausina. (Kuva: Juha Tamminen)

Ruutu+:n asiantuntija Mehmet Hetemaj on tiiraillut historiatilastoja ennen sunnuntain ottelua AC Oulun ja HJK:n välillä.

HJK:n edellinen voitto AC Oulusta on niinkin kaukaa kuin kaudelta 2021.

- Hyvin tasaista on joukkueiden välillä ollut ainakin tällä kaudella. Edelliset kohtaamiset ovat myös olleet erittäin hyvää jalkapalloa, ja kumpikin jengi oli ns. "hyvässä vaiheessa". Nyt tilanne taitaa olla molemmilla joukkueilla vähän toisenlainen.

Hetemaj löytää paljon parannettavaa AC Oulun nykyvireestä. Auttaako tähän sitten päävalmentajan vaihtaminen, on oma kysymyksensä.

- Pelin avaaminen ei ole toiminut, liikaa henkilökohtaisia virheitä, eikä pallollinen pelaaja ole välttämättä aina saanut tukea omiltaan. Kun tällaiset asiat lisääntyvät, niin se vaikuttaa eittämättä pääkoppaan ja yleinen keskittyminen heikkenee. Tämä taas ilmenee siinä, että kakkospallot hävitään ja ollaan vähän jäljessä koko ajan. Tämä tuli esiin hyvin Suomen cupin välierässä, "Mehu" listaa.

- Toki pitää muistaa, että Otso Liimatan lähtö on jättänyt suuren aukon Oulun hyökkäyspelaamiseen. Hän pystyi parhaimmillaan imemään itseensä 2-3 pelaajaa ja tekemään tilaa muille hyökkääjille. Nyt nämä tilanteet ovat entisestään vähentyneet, joten myös maalinteko on kärsinyt, Mehmet Hetemaj päättää.

AC Oulu-HJK Ruutu+:ssa sunnuntaina 27.8. klo 17.15 alkaen. Tero Karhu isännöi studiota, toisena asiantuntijana Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva. Tapio Suominen selostaa ottelun. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia