Yleisöä 3402

4-4-2
vko.34 // 26.8.2023

SJK nousi tappioasemasta voittoon (SJK-IFK Mariehamn 3-2)

SJK nousi 0-2 tappioasemasta 3-2 voittoon IFK Mariehamnin ja voittomaali räjäytti OmaSp Stadionin huutoon 90+3 minuutilla.

Avausjaksolla peli oli täysin SJK:n hallinnassa, ja kotijoukkue loi monen monta potentiaalisen näköistä hyökkäystä. Ongelmana vain oli, että harvat hyökkäykset johtivat konkreettisiin tilanteisiin.

Parhaimmat paikat tulivat jo ensimmäisellä kymmenminuuttisella. Jake Dunwoodyn keskitys oikealta löysi Jaime Morenon maalin edustalta, ja SJK:n maalitykki sai osuman palloon, mutta peliväline suuntautui muutamasta metristä yli. Muutamaa minuuttia myöhemmin Kingsley Ofori lähetti vihaisen kudin boksin rajalta, mutta vieraiden maalivahti Elmo Henriksson venyi torjuntaan.

Jakson lopulla SJK sai kylmää vettä niskaansa, kun kotijoukkueen purkupallo epäonnistui omalla alueella ja Jelle Van der Heyden sai pelivälineen. IFK:n keskikenttäpelaaja otti pallon haltuun ja lähetti vastustamattoman kudin SJK-maalivahti Miguel Rodriguezin vartioiman maalin takakulmaan.

IFK shokeerasi SJK:ta myös heti toisen jakson alussa. Konstantinos Kotsopoulos lähetti pallon SJK-maalia kohti, ja Rodriguez teki pahan arviointivirheen antaen pallon lipua selkänsä taakse. Rodriguez huomasi erheensä liian myöhään eikä ehtinyt reagoida tilanteeseen.

Toinen päästetty maali kuitenkin herätti SJK:n yrittämään entistä kovemmin. Kavennusmaali syntyikin jo paria minuuttia myöhemmin 50. minuutilla. Ofori sai pallon boksissa, ja vikkeläkinttuinen pelimies tälläsi pallon voimalla takakulmaan.

Tasoitusmaali nähtiin melkein heti perään 53. minuutilla. Nuori wingback Otto Kemppainen haki tilan keskustasta ja pääsi ampumaan pallon maata pitkin vasempaan alakulmaan. Osuma oli Kemppaisen liigauran ensimmäinen.

Ottelu näytti jo päättyvän tasapeliin, mutta kuin ihmeen kaupalla Kerho puristi voiton saarelaisista. Jere Streng sai pallon boksissa ottelun viimeisellä minuutilla, ja vaihdosta sisään tullut hyökkääjä ampui taidokkaasti jäätävän pommin Henrikssonin vartioiman maalin yläpeltiin.