AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
3-5-2

32

(0-1)

Yleisöä 3402

IFK Mariehamn
4-4-2
vko.34 // 25.8.2023

Ennakko: SJK-IFK Mariehamn

Ennakko: SJK-IFK Mariehamn

Kuva: Mika Alavesa / SJK

SJK pelaa Veikkausliigan runkosarjan viimeisen kotipelin lauantaina, kun se kohtaa OmaSp Stadionilla IFK Mariehamnin.

Lauantain ottelussa SJK saa vastaansa uudessa komennossa olevan IFK Mariehamnin, sillä torstaina aamupäivällä IFK tiedotti erottaneensa joukkueen päävalmentaja ja seuraikoni Daniel Norrménin. Valmennusvastuun ottaa nyt hänen kakkosvalmentajanaan oleva Jimmy Wargh, josta tulee myös seuran urheilupuolen johtaja tämän kauden jälkeen. Moni muistaa Jimmy Warghin entisenä FF Jaron keskikenttäpelaajana.

Veikkausliigan sarjataulukossa Ahvenanmaan ylpeys on sarjan viimeisenä, kerättyään vain 15 pistettä 20:ssä ottelussa. Maaliero on 11 maalia pakkasella. Seura on kuitenkin pelannut Veikkausliigassa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005 alkaen, ja se voitti Suomen mestaruuden kaudella 2016 SJK:n ja HJK:n nenän edestä. Kaudella 2015 se puolestaan juhli Suomen Cupin voittoa, kun SJK juhli Suomen mestaruutta.

Veikkausliigan sarjataulukossa SJK on edelleen kolmantena, kuuden pisteen päässä sarjaa johtavasta KuPS:sta, jolle SJK hävisi juuri edellisen ottelunsa Kuopiossa. Kun mukaan lasketaan jäljellä olevat runkosarjan- ja ylemmän loppusarjan pelit, on niitä jäljellä vielä seitsemän. Mitä vain voi kärjen osalta tapahtua. Erityisesti, kun joukkueet kohtaavat vielä toisiaan keskinäisissä peleissä.

– Tällä hetkellä me keskitymme jokaiseen otteluun kerrallaan, ja siten pyrimme saamaan pisteitä taulukkoon, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez heti alkuun.

– Meillä on takanamme vaikea tuloksellinen jakso, jonka aikana meitä on satutettu ja rankaistu enemmän mitä olisimme ansainneet. Mutta voimme vain tehdä asioita niin hyvin kuin pystymme, että asiat muuttuvat parempaan. Siksi otamme jokaisen pelin nyt kerrallaan, tämän ottelun ensimmäisenä. Pidämme energiatasomme, ja itseluottamuksemme siihen mitä me teemme jokaisena päivänä. Ei vain peleissä, vaan jokaisessa harjoituksessa myös. Tähtäämme jokainen peli kerrallaan pisteiden ottamiseen kaikin keinoin. Jos saamme kolme, otamme kolme. Jos tarjolla on vain yksi, otamme sen.

IFK Mariehamn matkasi keskiviikon Suomen Cupin välierästä Espoosta Eerikkilän urheiluopistolle, josta matka jatkuu lauantaina Seinäjoelle. Grönvitt on matkassa 21 pelaajan ryhmällä ja usko nousuun pois jumbosijalta on vahva. Edellisissä otteluissa Honkaa vastaan niin Veikkausliigassa kuin cupissakin IFK Mariehamn on pelillisesti ollut hyvin mukana, vaikka tuloksina oli kaksi 0-1-tappiota.

- Olemme pelanneet hyvin aiemmin kauden aikanakin ja jos pidämme tämän pelillisen tasomme, on meillä kaikki mahdollisuudet säilyä. Jokainen ottelu on nyt kuin cupin finaali, IFK:n kokenut Albin Granlund vertaa.

SJK:n selkeä tavoite lauantaina onkin katkaista orastava tappioputkensa.

– Olenkin erittäin innoissani tästä pelistä, ja pääsemme taas omalle kotikentälle, omien faniemme eteen. Meidän täytyy mennä tähän otteluun yhdessä, ja tehdä tästä taas mahtava tapahtuma yhdessä. Ja samalla meidän tulee saada tästä pelistä jotain. Saada jotain itsellemme, jotta voimme olla varmempia ja luottavaisempia itseämme kohtaan, Gómez sanoo.

– Se on se asenne millä menemme tähän otteluun ja kaikkiin tuleviin. Laitamme jalkaa toisen eteen, ja mietitään saatuja pisteitä sekä sarjataulukkoa sitten myöhemmin kaudesta, Gómez paaluttaa.

Pelaajapuolella SJK:lla ei ole huolia, sillä kaikki pelaajat ovat käytettävissä kokoonpanoa valittaessa. Harjoituksissa on nähty myös paljon SJK Akatemian pelaajia, ja viime kotipelin kokoonpanossa penkillä nähtiin Kasper Paananen ja Denis Cukici, joille minuutit Veikkausliigassa olisi kentälle päästessä uran ensimmäiset.

IFK Mariehamnilta on edellisotteluihin verrattuna sivussa pelikieltoaan sovittava Alvaro Ngamba.

Erotuomari Manninen Joona
AET 1 Vihreävuori Riku
AET 2 Alakare Mikko
4.ET Reitala Oliver

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikonlopun kierroksesta:

(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

SJK - IFK Mariehamn OmaSp Stadionilla lauantaina 26.8. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, IFK Mariehamnin verkkosivut.