3-4-3
vko.34 // 25.8.2023

VPS jatkoi voittoputkeaan tiukassa taistossa (VPS-KTP 2-1)

Kuva: Apollo Photo

VPS:n hurja voittoputki sai jälleen jatkoa, kun Raita kukisti KTP:n kotonaan lukemin 2–1. Hermoja riipivä ottelu osoittautui todelliseksi trilleriksi, jossa molemmat joukkueet taistelivat viimeiseen asti.

Ensimmäinen puoliaika oli tiukkaa vääntöä. Vepsu aloitti pelin heti pirteästi Peter Michaelin laukoessa jo 30 sekunnin peliajan jälkeen vaarallisesti kohti maalia boksin sisältä. Tilanne päättyi kuitenkin KTP-maalivahdin Matias Niemelän torjuntaan ja purkuun. Aktiivisesti prässännyt KTP tuli uuden päävalmentajan antamalla energialla kovaa VPS:n päälle, joka vaikeutti kotijoukkueen etenemistä. Molemmat joukkueet saivat loistavia paikkoja ensimmäisellä jaksolla, mutta vain toinen joukkueista onnistui maalinteossa.

VPS:n maalivahti Teppo Marttinen oli mies paikallaan torjuen äärimmäisen tärkeitä tilanteita kotijoukkueen päädyssä. Muun muassa Joni Mäkelä sekä Mika pääsivät yrittämään onneaan huippupaikoilta, mutta maalilla vartioinut Marttinen ei antanut KTP:lle ensimmäisellä jaksolla siimaa.

Vepsun avausmaalin metsästys tuli päätökseen 33 minuutilla Harry Sawyerin toimesta. Vepsu jakoi pallon vastahyökkäyksestä vasemmalle laidalle, josta Jesper Engström lähetti pallon vaarallisesti maalille. Maalin edessä majaillut Sawyer pääsi ohjaamaan lopulta pallon verkkoon, ja tuuletti täten jo kauden kolmatta maaliaan. Tauolle siirryttiin Vepsun 1–0 johdossa.

VPS aloitti toisen puoliajan aktiivisesti, ja pyrki kasvattamaan johtoaan määrätietoisesti. Kannattajien rukouksiin tuli viimein vastaus, kun Peter Michael kaadettiin KTP:n rangaistusalueella pilkun arvoisesti. Vepsu pääsi niittaamaan 2–0 johdon kauden ensimmäisestä rangaistuspotkusta, kun Peter Michael sijoitti pallon maalin alakulmaan kylmänviileästi.

Vepsun 2–0 -ohdon jälkeen rytmi kuitenkin muuttui. Aktiivinen KTP haki kavennusmaalia vimmatusti, ja eteni laidoilta kohti boksia vaarallisesti. Tunteet kuumenivat ottelun sykkeessä myös huomattavasti, ja pelissä jaettiin myös paljon keltaisia kortteja. KTP:n kavennusmaali tapahtui lopulta 66 minuutilla kyseenalaisen tilanteen aikana. Tyler Reid blokkasi jalallaan vedon boksin läheisyydessä, ja selkeästi loukkasi jalkansa tilanteessa. Peliä ei kuitenkaan vihelletty poikki, vaan KTP:n annettiin viedä pallo hyökkäyskolmannekselle. Lopulta pallo löysi tiensä oikealta laidalta alimiehitettyyn boksiin, josta Mika pääsi tälläämään pallon verkkoon ohi Marttisen. Reid jouduttiin lopulta vaihtamaan pois kentältä ja englantilaispelaajan tilalle otettiin Samu Alanko.

Lopputulosta jouduttiin jännittämään viimeiseen asti, ja KTP:n luoma paine osoittautui erittäin vaaralliseksi. Vepsun aiempana vahvuutena nähty boksipelaaminen oli ottelussa selkeästi aikaisempaa heikompaa, ja etäisyydet puolustaessa venyivät tarpeettoman pitkiksi. KTP ei kuitenkaan onnistunut nousemaan Vepsun rinnalle, ja ottelu päättyi lopulta VPS:n 2–1 -kotivoittoon.