AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
3-5-2

21

(1-0)

Yleisöä 2987

KTP
3-4-3
vko.34 // 24.8.2023

Ennakko: VPS-KTP

Ennakko: VPS-KTP

Kuva: Mikko Mäkelä

VPS pelaa perjantaina 25.8. runkosarjan viimeisen kotiottelunsa, kun KTP saapuu Raidan vieraaksi Lemonsoft Stadionille.

Kilpailu Mestaruussarjan paikoista on parhaillaan äärimmäisen tiukka, ja VPS hakee tärkeää pistesaalista vakiinnuttaen paikkaansa sarjan kuuden parhaan joukossa.

VPS etenee perjantain ottelua kohti ennätysmäisessä kahdeksan ottelun mittaisessa voittoputkessa. Raita on edelleen Veikkausliigan kuumin joukkue, ja upea 0–2 vierasvoitto FC Lahdesta osoitti jälleen sen, miten joukkueen itseluottamus ruokkii tuloksia.

VPS:n valmentaja Henri Sillanpää on joukkueensa kanssa tyytyväinen ennätysmäisen voittoputken aikana näytettyihin otteisiin.

- Tiesimme, ettei Lahti-ottelu ole meille helppo. Ensimmäinen puoliaika oli tunnustelua, emmekä päässeet peliimme täysin kiinni. Toisella puoliajalla peli parani huomattavasti, ja pääsimme myös tekemään pari hienoa maalia. Todella tyytyväisiä olemme tottakai siihen, että pidimme nollat omissa ja Lahden poissa parhailta paikoilta. Putki sen kun jatkuu.

Vastaan asettuvalla KTP:lla on takanaan tuloksellisesti vaikeampi jakso, jonka päätteeksi joukkueen luotsi Jussi Leppälahti sai väistyä sivuun päävalmentajan paikalta. Joukkueen viimeisin voitto on kuitenkin yllättävä SJK-voitto vieraskentältä, jonka seurauksena KTP:ta on turha aliarvioida. KTP:n keskiviikon valmentajavaihdos on kuitenkin seikka, joka Sillanpään mukaan tietää dynamiikan sekä tunnetilan muutosta

- KTP viime voitto oli vierasvoitto SJK:sta Seinäjoella, mikä ei ole todellakaan helppo paikka pelata. Se osoittaa, että joukkuetta ei voi aliarvioida missään tapauksessa. Valmentajan vaihtuminen aiheuttaa tietysti muutoksia. Pelaajilla on varmasti kova halu näyttää uudelle valmentajalle osaamisensa ja kyvykkyytensä. Joukkueen uusi päävalmentaja Juha Malinen tuo KTP:lle intensiteetin, halun ja intohimon peliin. Meidän on onnistuttava huomenna.

Kesäkuun alussa KTP löi Willis Furtadon maalilla VPS:n kotonaan 1-0, mutta sen jälkeen on moni asia muuttunut. Pitkään Veikkausliigan sarjataulukon hännillä lojunut VPS on päävalmentaja Jussi Nuorelan johdolla äitynyt heinäkuun alusta asti sellaiseen menoon, että heikompia hirvittää.

KTP:n mukana kuukauden ollut Miska Ylitolva, joka pelaa lainasopimuksella kauden loppuun vihreävalkoisissa, ei kuitenkaan aio vaipua epätoivoon, vaikka myöntääkin, että edellisottelun Haka-häviö oli raskas.

- Tappio oli hermoja raastava ja ärsytti suunnattomasti. Onneksi tämä Vaasa-peli tulee näin nopeasti, ettei ole edes järkeä jäädä harmittelemaan.

- Pelillisesti olemme olleet ihan hyviä kahdessa viime pelissä, joten tiedämme pystyvämme kaatamaan VPS:n. Lähdemme tietyllä tavalla aika herkullisesta asetelmasta peliin, sillä mikäpä sen parempaa on kuin mennä katkaisemaan niiden putki, 19-vuotias wingback sanoo.

Sillanpään mukaan ottelun ratkaisee perusasioiden laadukas toteuttaminen kentällä. Valmentaja ennakoi otteluun myös intensiivistä tunnetilaa.

- Huomenna ottelun ratkaisevat samat perusasiat, mitä olemme toteuttaneet. Hyvä puolustuspelaamisemme on toiminut. Meidän on myös oltava yhtä laadukkaita hyökkäyspäässä.

- Tunnetila tulee olemaan pelissä korkealla, ja Malisen tuntien tunnetta nähdään varmasti, johon meidän on myös vastattava. Intensiivinen ottelu tulossa, ja tietysti toivon, että yleisöllä on sama fiilis kotona mitä SJK-ottelussa. Tehdään taas hieno tapahtuma!

Erotuomari Munukka Antti
AET 1 Aravirta Jan-Peter
AET 2 De Casseres Christian
4.ET Sugulle Abdirahman

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikonlopun kierroksesta:

(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

VPS - KTP Lemonsoft Stadionilla perjantaina 25.8. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: VPS:n verkkosivut, KTP:n verkkosivut