AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
4-3-3
#9 Smith

13

(1-0)

Yleisöä 5021

HJK
3-4-3
#9 Radulovic Samoukovic #9 Radulovic Samoukovic #9 Radulovic Samoukovic
vko.33 // 19.8.2023

Ennakko: FC Inter-HJK

Ennakko: FC Inter-HJK

Kuva: Mira Lönnqvist

FC Inter palaa sunnuntaina kotiin kuin Lassie konsanaan. Luvassa on yksi runkosarjan spektaakkeleista, kun vierasjoukkueena nurmelle astelee hallitseva mestari HJK.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen toukokuulta on sinimustien kannalta harmillisempaa muisteltavaa. Peli päättyi Klubin kotivoittoon 4-1, vaikka Inter johti puoliajalla Noah Nurmen maalilla.

Interin laitapuolustaja Jussi Niska kertoi lähtöasetelmat sunnuntain koitokseen.

– Uskon että pelistä tulee vauhdikas, koska molemmat joukkueet ovat hyviä tilanteenvaihdoissa hyökkäyspäähän. Ainahan se on hieno fiilis päästä pelaamaan HJK:a vastaan.

– Heillä on rasitusta europelin jälkeen, mutta HJK:lla on iso rinki ja laadukkaita pelaajia joten kova peli siitä tulee europelistä huolimatta, Niska povaa.

Interin otteita on koko kauden ajan leimannut ailahtelevuus. Alkukauden neljän ottelun voitotonta putkea seurasi viiden ottelun tappioton putki, joka taas kääntyi viiden ottelun voitottomaksi putkeksi. Nyt alla on kolmen ottelun mittainen vieraskiertue, jonka aikana Jarkko Wissin luotsaama ryhmä haki täydet pisteet sekä Maarianhaminasta että Kotkasta ja hävisi FC Hongalle.

– lnter selvisi varsin hyvin vieraskiertueestaan saalistaen kuusi pistettä, vaikka viimeisimmässä Honka-ottelussa tulikin maalin tappio. Siinäkin Inter oli hyvin pelissä mukana punaiseen korttiin asti. Inter on työteliäs ja juoksuvoimainen joukkue, ja "Jallu" Wiss on kokenut sekä osaava valmentaja, joka kykenee tekemään ottelukohtaisesti ovelia suunnitelmia. Meidän pitää kyetä tarvittaessa reagoimaan muutoksiin, kuvailee HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Veritas Stadion on ollut Klubille perinteisesti haastava paikka: Joukkue on voittanut edellisistä kymmenestä Veikkausliigan FC Inter -vierasottelusta vain kolme. Toisaalta kaksi edellistä liigavierailua Turussa ovat päättyneet Klubin voittoon. Aiemmin Veritaksen luonnonnurmi saattoi tuoda oman haasteensa vierasotteluun, mutta täksi kaudeksi alusta vaihdettiin tekonurmeen, jolla Klubi pääsee nyt ensimmäistä kertaa pelaamaan.

– On hienoa päästä pelaamaan Veritaksen uudelle tekonurmelle, joka takaa erinomaiset edellytykset hyvälle jalkapallo-ottelulle. Tavoitteemme on pelata hyvä sekä tasapainoinen ottelu ja ottaa kolme pistettä mukanamme Helsinkiin. Meillä on hyvä pelaajatilanne, ja terveitä pelaajia jää kokoonpanon ulkopuolelle.

Paluu kotiyleisön eteen maistuu luonnollisesti myös Interillä vierasotteluputken jälkeen.

– Totta kai on mahtavaa päästä pelaamaan kotiin takasin. Varsinkin kun panokset kasvavat, Niska muistuttaa.

Interiltä sivussa on varmuudella pelikieltoa kärsivä Dimitri Legbo.

HJK:lta ottelusta ovat loukkaantumisten vuoksi sivussa Dejan Iliev, Valtteri Moren, Oliver Pettersson, Aleksi Paananen, Pyry Soiri sekä Miro Tenho, joka sai kovan tällin päähänsä torstain Qarabağ-ottelussa. Lisäksi Perparim Hetemaj on pelikiellossa.

Erotuomari: Simani Peiman
AET 1: Nykänen Sami
AET 2: Vihreävuori Riku
4.ET: Hyytiä Joni

FC Inter - HJK Veritas Stadionilla sunnuntaina 20.8. kello 14.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Interin verkkosivut, HJK:n verkkosivut