AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
3-4-3

02

(0-0)

Yleisöä 2363

VPS
3-5-2
#44 Bashkirov #14 Michael
vko.33 // 17.8.2023

Ennakko: FC Lahti-VPS

Ennakko: FC Lahti-VPS

Kuva: APOLLO PHOTO

Veikkausliigan runkosarjassa eletään ratkaisuhetkiä ja yläloppusarjan paikasta taisteleva FC Lahti saa vieraakseen liigan kuumimman joukkueen Vaasan Palloseuran.

FC Lahti kaatoi edellisessä kotiottelussaan samoista sijoista VPS:n kanssa taistelevan FC Hongan Matheus Alvesin erikoistilanneosumalla 1—0. Viime lauantaina Lahti vieraili AC Oulun vieraana. Heikon ensimmäisen jakson jälkeen Lahti nousi kamppailemaan voitosta Eemeli Virran osuttua erikoistilanteesta. Lahdelle tarjottiin vielä täyttä pistepottia rangaistuspotkusta, mutta Alvesin tulinen veto torjuttiin ja pisteet tasattiin Oulussa lukemin 1—1.

Vaasan Palloseura on tällä hetkellä liigan kuumin joukkue. VPS on voittanut seitsemän edellistä otteluaan ja sarjasijoitus on kohentunut viidenneksi. FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila korostaa erikoistilannepelaamisen tärkeyttä huomisessa ottelussa.

– Kaikki tietävät vastustajan jäätävän vireen. He ovat fyysinen ja vahva joukkue ja heillä on itseluottamus korkealla. Se on meille yksi suuri kiihoke. Sen lisäksi tarvitsemme jumalattomasti pisteitä ja haluamme niitä kuin kuuta nousevaa. Me haluamme olla se joukkue, joka katkaisee vastustajan liidon. He ovat erikoistilanteissa erittäin vahvoja hyökkäyspäässä. Meidän pitää olla erikoistilannepuolustamisessa erittäin hyviä ja olemme olleet viime peleissä niissä kohtalaisen hyviä. Pelissä tulee olemaan paljon boksitaisteluja.

- Toki avoimessa pelissä haluamme pitää avaimet käsissämme. Tietysti molemmilla on samat tavoitteet, mutta olemme valmistautuneet peliin erityisellä pieteetillä. Vastustaja on varmasti erilaisin joukkue, jonka kohtaamme ja he ovat valmiita tekemään töitä. Joka tapauksessa haluamme olla se jengi, joka katkaisee heidän voittoputkensa, Mannila ennakoi.

FC Lahti on ottanut erittäin tärkeitä pisteitä viime kierroksiltaan, ja joukkue on tuloksillaan kavunnutkin sarjataulukossa pohjalta 9. sijalle. VPS-luotsi Jussi Nuorela tietää hyvin vastustajan vaarallisuuden.

- FC Lahti on ottanut viimeisistä kuudesta matsistaan tasaisesti pisteitä, joista joukkue on hävinnyt vain yhden. Hongan lisäksi Lahti voitti myös HJK:n, ja heillä on hyvä jakso takana. Lahdella on varmasti myös hyvä fiilis ja ennen kaikkea turvallinen olo, koska puolustuspeli on toiminut heillä hyvin. Uskomme myös, että siihen Lahti tulee myös nojaamaan aika hyvin. Kyseisistä kuudesta pelistä Lahden ainoa tappio oli toisaalta kotikentällä IFK Mariehamnille, joten pientä heilahtelua tuloksissa on ehkä kuitenkin ollut.

Nuorela uskoo tulevan ottelun olevan tiukkaa vääntöä, sekä odottaa mielenkiinnolla Lahden pelisuunnitelman toteuttamista Vepsua vastaan.

- Pirun vaikea matsi tulossa. Mielenkiinnolla odotamme sitä, miten Lahti lähtee kyseiseen peliin. Luottaako Lahti puolustamiseensa ja vastahyökkäyksiin, vai pyrkiikö joukkue olemaan kotijoukkueena aktiivisempia? Uskon, että joka tapauksessa pelistä tulee hankala meille.

- Lahti on ollut stabiili ja inhottava vastustaja viime aikoina. En usko, että ns. "kivaa" peliä on odotettavissa. Lahden viime otteluissa on tapahtunut aika vähän kummassakin päässä, ja pelit ovat olleet hieman asemasotamaisia. Katsotaan, miten peli lähtee käyntiin, Nuorela tuumaa.

Edellisen FC Lahden kotiottelun jälkeen Altin Zeqiri siirtyi Turkin pääsarjaan ja korvaajaksi saapui saksalainen Anouar El Moukhantir. Hän ei ollut vielä Oulussa kokoonpanossa, mutta perjantaina hän on valmennusjohdon käytettävissä. Kokoonpanosta sen sijaan puuttuvat Lahden Reippaan riveissä punaisen kortin ottanut ja täten pelikiellossa oleva Samuel Pasanen ja korttitilinsä Oulussa täyteen saanut Arian Kabashi. Lisäksi sivussa ovat varmasti pitkäaikaispotilaat Julius Tauriainen, Pablo Andrade ja Lassi Järvenpää. Matti Klinga ja Onni Hänninen ovat myös suurella todennäköisyydellä sivussa ottelusta.

Erotuomari: Hämäläinen Oskari
AET 1: Mynttinen Simo
AET 2: Kettunen Eemeli
4.ET: Leino Mikko


FC Lahti - VPS Lahden stadionilla perjantaina 18.8. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, VPS:n verkkosivut