4-3-3
vko.32 // 12.8.2023

AC Oulu ja FC Lahti pistejakoon (AC Oulu-FC Lahti 1-1)

Kuva: Iitu Lehtonen - @iituxiini

FC Lahti ja AC Oulu pelasivat 1-1 (1-0) -tasapelin lauantaina Oulun Raatissa käydyssä kamppailussa. Lahtelaisten osuman nikkasi vahvan pelin pelannut Eemeli Virta.

Ensimmäisellä puoliajalla FC Lahti ei päässyt kunnolla peliin kiinni. Parhaat paikat loi AC Oulu, ja reilun vartin päästä lahtelaisten maalilla torjunut Marin Ljubic sai venyä kunnolla Ashley Coffeyn tulisen laukauksen vuoksi.

AC Oulu meni kamppailussa johtoon 29. minuutilla rangaistuspotkusta. Rankkaria ampumaan päässyt Niklas Jokelainen ei erehtynyt, vaikka Ljubic olikin lähellä ylettää alakulmaan suuntautuneeseen laukaukseen. Oululaiset saivat ensimmäisellä puoliajalla vielä yhden maalipaikan, mutta se ei tuottanut tulosta.

Toisella puoliajalla FC Lahti vaihtoi ryhmitystään ja se muutti pelin suunnan. Ensimmäinen todellinen maalipaikka aukesi kroaatti Leon Krekovicille. Matala laukaus hyvältä paikalta törmäsi kuitenkin oululaisvahti Calum Wardin koipeen. Tilanteen alusti Eemeli Virta.

Ottelun 63. minuutilla FC Lahti tuli ansaitusti tasoihin. Krekovicin vapaapotkusta lähtenyt tilanne päätyi Virran maalipaikkaan, eikä vastikään sata Veikkausliiga-kamppailua täyteen saanut keskikenttäpelaaja erehtynyt.

Lahtelaiset loivat viimeisen vajaan puolen tunnin aikana parhaat paikat. Ensin Juho Pirttijoki pääsi puskemaan Loorents Hertsin maukkaasta keskityksestä ja 82. minuutilla Krekovicia rikottiin rangaistuspotkun arvoisesti. Pilkun ampunut Matheus Alves ei tällä kertaa onnistunut maalinteossa, vaan Ward ehti loikata pallon tielle.