AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

40

(2-0)

Yleisöä 3111

VPS
3-6-1
vko.16 // 19.4.2023

HJK oli tyly isäntä VPS:lle (HJK-VPS 4-0)

HJK oli tyly isäntä VPS:lle (HJK-VPS 4-0)

Kuva: Juha Tamminen

HJK jatkaa voittojen tiellä, kun Bolt Arenalle saapunut VPS jäi tyystin isäntien jalkoihin keskiviikkoillan Veikkausliigakamppailussa.

Toisin kuin joukkueitten lauantain kohtaamisessa tällä kertaa HJK ei painanut peliä välittömästi vaasalaisten rangaistusalueelle, vaan ottelun ensimmäinen kymmenminuuttinen oli jossain määrin verkkainen. Klubi hallitsi odotusten mukaisesti palloa, eikä VPS ollut kiinnostunut iskemään kiinni kovin korkealta.

HJK hyökkäsi todella aktiivisesti vasemman laidan kautta. Jos lauantaina Vaasassa oikean laidan Pyry Soiri esiintyi pirteästi, oli nyt Tuomas Ollilan sekä Topi Keskisen vuoro loistaa. Duon kuvio oli selvä: Keskinen syötti, ja takakierron tehnyt Ollila toimitti palloa tarkasti boksiin – toistaiseksi kuitenkin maalien suhteen tuloksetta.

VPS pääsi testaamaan Klubin erikoistilannepuolustusta noin vartin kohdalla. Nyt vaasalaisten erikoistilanteet olivat paperilla vielä piirun verran vaarallisempia, kun erinomaisella potkutekniikalla varustettu VPS-ikoni Sebastian Strandvall oli palannut avauskokoonpanoon. Kentällä hyöty ei kuitenkaan realisoitunut, vaan Klubi selvitti keskityspallot vaivatta.

HJK iski kuin tyhjästä 20. peliminuutilla, kun Jesse Öst muuttui hetkellisesti Manuel Neueriksi. Kaukana omalta maaliltaan Klubin pelinrakenteluun osallistunut HJK-vahti lähetti loistavan pallon kohti VPS-boksia, ja peliväline tippui juuri sopivasti Keskisen juoksulinjalle. Baba Mensah sai jalkansa vielä Keskisen laukauksen tielle, mutta Bojan Radulovic oli mies paikallaan ja sijoitti paluupallon verkon perukoille.

Vierailijoiden ensimmäisen puolikkaan ainoa vaarallinen hyökkäys syntyi hieman Klubin avausosuman jälkeen, kun Peter Michael ja Sávio Roberto pääsivät vastahyökkäykseen kahdella yhtä vastaan. Nigerialaiskärki Michael päätti jopa hieman yllättäen hakea omaa ratkaisuaan, mutta joutui Jukka Raitalan ryöstämäksi.

Ensimmäistä jaksoa lähes suvereenisti hallinnut HJK iski avauspuolikkaalla vielä toisenkin osuman. Reilun puolen tunnin kohdalla Hostikka antoi ilkeän, matalan kulmapotkun etualueelle, ja Ollila korjasi hedelmät lataamalla pallon voimalla ohi VPS-vahti Teppo Marttisen.

HJK janosi lisämaaleja heti toisen puolikkaan alkajaisiksi. Ensin Radulovicin ja Hostikan seinäpeli oli tuottaa isäntien kolmannen täysosuman, mutta Marttinen venytti sormenpäänsä Hostikan ujutuksen tielle. Hetkeä myöhemmin Radulovic pääsi itse yrittämään, mutta Marttinen piti VPS:n vielä teoreettisesti pelissä mukana.

Toinen puoliaika eteni Klubin kannalta mukavasti, ja joukkue löysi selvästi enemmän tiloja VPS:n linjojen välistä kuin lauantaina. Tunnin kohdalla nähtiin jo perinteeksi muodostunut triplavaihto: Atom, Hostikka ja Georgios Kanellopoulos ulos, Kai Meriluoto, Maksim Stjopin ja Aleksi Paananen sisään.

VPS pääsi toisen jakson edetessä hieman paremmin palloon kiinni myös Klubin kenttäpuoliskolla, mutta näennäinen hallinta ei johtanut maalipaikkoihin. Sen sijaan HJK käytti nopean hyökkäyksensä tehokkaasti, kun Meriluodolta pallon saanut Keskinen tarjoili avopaikan Radulovicille, joka iski vihoviimeisen niitin VPS:n arkkuun.

Viimeisen vartin aikana nähtiin kaksi ilahduttavaa HJK-vaihtoa. Soiri teki tilaa pitkästä loukkaantumis- ja sairastelukierteestä toipuneelle Miska Ylitolvalle, joka nähtiin viimeksi Veikkausliiga-kentillä heinäkuussa 2022. Lisäksi Oliver Pettersson teki liigadebyyttinsä, kun nuori toppari tuli lopussa Keskisen tilalle.

Kolme maalia ei isännille tänään riittänyt, vaan HJK:n hyökkäyskvartetti sahasi VPS-puolustuksen vielä kerran kappaleiksi: Keskinen kuljetti, Stjopin levitti ja Radulovic tarjoili. Espanjalaisen syöttö oli tarkoitettu Stjopinille, mutta pallo päätyi vielä tämän jaloista Meriluodolle, joka suti pallon takatolpalta tyhjään maaliin.