AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

40

(2-0)

Yleisöä 3111

VPS
3-6-1
vko.16 // 18.4.2023

Ennakko: HJK-VPS

Ennakko: HJK-VPS

Kuva: APOLLO PHOTO

HJK ja VPS ottavat toistamiseen mittaa toisistaan muutaman päivän sisään, kun vaasalaisryhmä saapuu Bolt Arenalle keskiviikkoiltana.

Joukkueet kohtasivat viimeksi lauantaina Vaasassa, josta Klubi kävi vääntämässä niukan 1–0-vierasvoiton Pyry Soirin järjestelemällä loppuhetken maalilla.

Lauantain kamppailu oli isossa kuvassa VPS:n puolustustaistelua, joka olikin hyvin lähellä onnistua. Klubi oli kuitenkin riittävän kärsivällinen ja väsytti vaasalaiset pallonliikuttelullaan. HJK:n päävalmentaja Toni Koskela odottaa samantyyppistä ottelua huomenna keskiviikkona.

– Pelin kuva tulee luultavasti yleisellä tasolla olemaan aika samanlainen. Meidän täytyy pitää kiinni niistä asioista, joissa olimme hyviä Vaasassa: voitimme pallot nopeasti takaisin ja puolustimme pääosin hyvin.

– Kotipelissämme kenttä on todennäköisesti nopeampi, mikä mahdollistaa pallon liikuttelun vauhdikkaammalla rytmillä. Meidän täytyy käyttää se hyväksemme, jotta luomme enemmän maalipaikkoja kuin lauantaina, Koskela linjaa.

VPS:n valmentaja Henri Sillanpään mukaan valmistavissa treeneissä on painotettu viime pelin hyviä ja kehitettäviä osa-alueita.

- Mielenkiintoista nähdä, kuinka tyytyväisiä molemmat joukkueet ovat olleet omaan peliin. Nähtäväksi jää myös, tuleeko peliin muutoksia. Koska HJK-pelien väli on varsin lyhyt, joukkueellamme on vain muutama päivä aikaa käydä läpi asioita. Pyrimme ottamaan viime pelistä hyvät ja kehitettävät asiat, ja olemme painottaneet niitä valmistavissa harjoituksissa, Sillanpää kertoo.

Mestarisuosikki HJK on saavuttanut kahdessa ensimmäisessä ottelussa kaksi voittoa, ja pitänyt molemmissa otteluissa oman päätynsä puhtaana. VPS on pelannut puolestaan yhden tasapelin ja kärsinyt yhden häviön.

- HJK on laadukas joukkue, joka on hyvin organisoitu ja aktiivinen prässäämään. Klubi pystyy myös muuntautumaan pelin aika tarpeen tullen, joten joukkue voi olla vaikeammin luettavissa. HJK voi olla vielä aktiivisempi kotikentällään, ja uskomme, että Klubi tulee keskiviikkona kovalla höyryllä päälle, Sillanpää ennakoi.

Klubin pelaajatilanteeseen ei viime viikon huonojen uutisten jälkeen ole tullut muutoksia.

VPS on kärsi pelaajien loukkaantumisista ja sairasteluista alkukaudella, ja kyseisistä syistä kokoonpanomuutoksia jouduttiin tekemään myös avauskierroksella. Joukkue on kuitenkin saanut vahvuuteensa jälleen tärkeitä palasia, kuten esimerkiksi brasilialaisen taiturin Savio Roberton. Savio oli HJK-ottelussa Vepsulle elintärkeä palanen kentällä pallonsuojaamisensa ja peliälynsä toimesta. HJK-ottelussa myös uusi hankinta Peter Michael sai viimein liigadebyyttinsä. Vaihdosta sisään tullut hyökkääjä ei kuitenkaan vielä päässyt loistamaan Klubin vahvaa puolustuslinjaa vastaan.

Erotuomari: Hämäläinen Oskari
AET 1: Lamppu Mika
AET 2: Aravirta Jan-Peter
4.ET: Vuorinen Juuso


HJK - VPS Bolt Arenalla keskiviikkona 19.4. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, VPS:n verkkosivut