AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

42

(2-1)

Yleisöä 8005

IFK Mariehamn
4-3-3
vko.31 // 4.8.2023

Ennakko: HJK-IFK Mariehamn

Ennakko: HJK-IFK Mariehamn

Kuva: IFK Mariehamn

Veikkausliigan runkosarja lähestyy loppuaan: HJK:lla on jäljellä enää kaksi vieras- ja kaksi kotiottelua. Ensimmäinen näistä on luvassa lauantaina, kun IFK Mariehamn saapuu vierailemaan Bolt Arenalla.

Vuonna 2016 Veikkausliigan mestaruuden voittanut IFK Mariehamn on taistellut viimeiset vuodet putoamista vastaan, mutta saarelaiset ovat joka kerta onnistuneet niukasti välttämään karsijan paikan. Tälläkin hetkellä ailahteleva IFK Mariehamn on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä, mutta toisaalta joukkue on onnistunut ryöstämään täydet pisteet muun muassa KuPS:n vieraana.

– IFK on pelannut edelliset kolme vierasotteluaan tappioitta. Joukkue antaa suosiolla pallonhallinnan vastustajalleen puolustaen tiiviisti muodossa ja kytäten vastaiskuja, joissa he ovat hyviä. Meidän on löydettävä keinot matalahkon blokin purkamiseen mutta samalla säilytettävä kenttätasapaino, ennakoi HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Joukkueitten kohtaaminen aiemmin tällä kaudella Maarianhaminassa joukkueet päätyivät maalittomaan pistejakoon, joten HJK:lla tuskin on asenneongelmaa lauantaina.

HJK:lla on pitänyt kiirettä viime aikoina. Huomisen ottelu on kuudes 18 päivän sisään, ja kyseinen ajanjakso pitää sisällään vierasreissut Seinäjoelle, Norjaan ja Pohjois-Irlantiin. Moni pelaaja on urakoinut valtavia minuutteja, mutta uudet hankinnat sekä joidenkin pelaajien toipuminen pelikuntoon ovat tuoneet lisää kaivattuja vaihtoehtoja päävalmentajalle viimeisen parin viikon aikana. Kierrätystä on huomenna luvassa.

Joukkue palasi vastikään Norjasta Suomeen hävityn Molde-ottelun jälkeen ja valmistautui tänään Boltilla huomiseen liigaotteluun.

– Meillä on nyt ensimmäinen tappio alla, ja pelaajilla on ollut paljon kuormitusta. Palautumisemme on kuitenkin sujunut olosuhteisiin nähden hyvin. Tilannettamme helpottaa myös se, että uudet ja loukkaantumisista toipuneet pelaajat ovat pelikuntoisia. Kaiken kaikkiaan joukkueessa vallitsee hyvä ja innostunut ilmapiiri. Haluamme palata heti huomenna takaisin voittojen tielle, "Toke" sanoo.

HJK:n loukkaantumistilanteessa ei ole muutoksia. Sivussa ovat edelleen Dejan Iliev, Valtteri Moren, Oliver Pettersson, Matti Peltola ja Aleksi Paananen. Lisäksi Perparim Hetemaj on pelikiellossa.

IFK Mariehamnilta ovat jo sääntöjen mukaan sivussa HJK-lainapelaajat Elmo Henriksson, Samuel Anini jr. ja joka tapauksessa sivussa toipilaana oleva Patrik Raitanen. Myös Alvaro Ngambalta jää ottelu väliin loukkaantumisen takia ja kapteeni Timi Lahdenkin pelikunto on kysymysmerkki.

Erotuomari Hämäläinen Oskari
AET 1 Jantunen Olli
AET 2 Kettunen Eemeli
4.ET Simani Peiman

HJK - IFK Mariehamn Bolt Arenalla lauantaina 5.8. kello 15.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, IFK Mariehamnin verkkosivut