5-3-2
vko.30 // 30.7.2023

Honka komeaan voittoon (FC Honka-AC Oulu 4-1)

Kuva: Juhani Järvenpää

Honka ja AC Oulu kohtasivat Tapiolan urheilupuistossa ottelussa, jossa molemmille oli tarjolla tärkeät pisteet. Honka oli läpi ottelun askeleen edellä ja kotiyleisö pääsi juhlimaan voittoa lopulta lukemin 4-1.

Honka aloitti heti vahvasti ja loi jo ensiminuuteilla paikkoja vieraiden päähän. Maalin pystypuu tuli tutuksi jo kolmannella peliminuutilla, kun Clésio keskitti ja Edmund Arko-Mensahin viimeistely kolahti tolppaan.

Kuuden minuutin täyttyessä Otso Koskinen sai syötön boksin rajoille Roman Eremenkolta ja laukoi, mutta kimmokkeen kautta hieman ohi maalin. Vartin kohdalla Honka hyökkäsi hienosti ja Clésio taiteili vasurinsa vapaasi boksissa. Calum Ward sai kuitenkin vielä näppinsä vedon tielle.

Honka avasi maalihanat vihdoin 26. minuutilla. Krebsin laukaus tuli kimmokkeen kautta Clésiolle, joka viimeisteli varmasti keltamustat 1-0 johtoon. Näissä lukemissa mentiin myös tauolle.

Toista nelivitosta oli pelattu seitsemisen minuuttia, kun Honka tuplasi johtonsa. Eremenkon kulmapotku oli täydellinen ja Aldayr Hernández puski pallon alakulmaan.

Tunnin kohdalla Jere Kallinen pääsi laukomaan boksin ulkopuolelta, mutta ohi Honka-maalin.

Pari minuuttia myöhemmin tapahtui jälleen toisessa päässä. Hernández lähetti upealla pitkällä syötöllä Arko-Mensahin vauhtiin ja ghanalaisen laukaus kimposi Wardin ja yläriman kautta kohti Otso Koskista. Noah Pallas kaatoi kuitenkin Koskisen tilanteessa ja pallo vietiin pilkulle. Koskinen asettui itse laukomaan, mutta Ward onnistui torjumaan.

Kauaa ei Honka kuitenkaan odotellut kolmatta osumaa. 66. minuutilla Matias Ralen lähettämä pallo tuli kimmokkeen kautta Koskiselle, joka löysi vielä maalinedustalta Clésion. Mosambikilainen sai putata pallon tyhjään maaliin ja Honka 3-0 johtoon.

AC Oulu nousi kahden maalin päähän 87. minuutilla, kun Onni Suutari laukoi rangaistuspotkun maaliin. Honka naulasi kuitenkin ottelun lopullisesti hetkeä myöhemmin. Lauri Laine jätti vieraiden puolustajat taakseen ja pelasi takaviistoon Jonathan Muzingalle, joka laukoi loppulukemat 4-1 uransa ensimmäisellä Veikkausliigamaalilla.