AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Honka
4-3-3

41

(1-0)

Yleisöä 2231

AC Oulu
5-3-2
vko.30 // 29.7.2023

Ennakko: FC Honka-AC Oulu

Ennakko: FC Honka-AC Oulu

Kuva: Iitu Lehtonen - @iituxiini

FC Hongan paluu eurokentiltä Veikkausliigapelien pariin tapahtuu sunnuntaina, kun Tapiolan urheilupuistoon saapuu vieraaksi AC Oulu.

Hongan urakka eurokentillä päättyi niukasti, kun yhteismaalit kirjattiin kahden ottelun jälkeen Tobolin hyväksi 2-1. Europelien pettymys on kuitenkin jo unohdettu ja keskittyminen on kotimaan kentillä. Honka taistelee yhä Veikkausliigan kuuden joukossa ja on edennyt Suomen Cupissa välieriin saakka.

– Hyvillä fiiliksillä mennään. Olemme saaneet levätä tarpeeksi ja uutta verta ja uusia pelaajia löytyy joukkueesta. Hyvällä energialla menemme kohti seuraavaa ottelua, tiivistää puolustaja Matias Rale.

Aiemmin tällä kaudella Honka ja AC Oulu kohtasivat Raatissa. Kotijoukkue siirtyi ensin johtoon, mutta Honka käänsi ottelun voitokseen Juan Alegrian yhdellä ja Clésion kahdella osumalla.

– He ovat aina olleet meille vaikea vastustaja. Huomasimme sen esimerkiksi viime kaudella. AC Oulu on pelannut tällä kaudella todella hyvin ja he kamppailevat kärkisijoista. Kova peli tullaan varmasti näkemään Tapiolassa, Rale ennakoi.

Laivastonsiniset lähtevät hyvässä tilanteessa Espoon kamppailuun. Joukkueessa on hyvä henki ja otteet pelikentillä ovat sujuneet, joten sunnuntain matsiin voidaan lähteä luottavaisin mielin. AC Oulu lähtee hakemaan täyttä pistepottia etelästä ja samalla tavoittelemaan nousua kolmen parhaan joukkoon.

- Hongalla on selkeä pelillinen identiteetti, joten he tulevat todennäköisesti pelaamaan pitkälti samalla tavalla kuin viime kohtaamisessa. Sen peli perustuu edelleen vahvasti kontrolliin. Pallollisena joukkue pyrkii laadukkaalla sijoittumisella luomaan edun vastustajaan nähden ja täyttämään aina tietyt tilat kentällä. Tämän jälkeen se pyrkii etenemään kontrolloidusti kohti vastustajan maalia. Yleensä tämä tapahtuu lyhyillä syötöillä linja kerrallaan, mutta sillä on myös kyky yllättää pitkällä pallolla suoraan vastustajan selustaan. Laitapuolustajien sijoittuminen suhteellisen sisälle mahdollistaa puolestaan hyvän tasapainon ja nopean vetäytymisen pallonmenetyshetkellä.

- Puolustaessa Honka pystyy muuttamaan formaatiotaan ja prässikorkeuttaan. Se voi prässätä korkealta, mutta myös puolustaa tehokkaasti keskiblokissa. Myös tulevassa ottelussa Honka tulee hyvin todennäköisesti tekemään jonkinlaista hienosäätöä pelaamiseensa riippuen minkälaisen ottelusuunnitelman he rakentavat meitä vastaan, AC Oulun valmennustiimin jäsen JP Savolainen miettii.

Honka on vahvistunut siirtoikkunan aikana. Ensimmäisenä joukkueeseen liittyi Huuhkajistakin tuttu toppari Juhani Ojala, sitten sunnuntain vastustajan AC Oulun riveistäkin tuttu hyökkääjä Michael López ja viimeisimpänä saksalainen keskikentällä ja hyökkäyksessä pelaava, kokenut Johannes Wurtz. Myös Jesse Nikki palasi kasvattajaseuraansa, mutta kuntouttaa vielä loukkaantumistaan.

Rale on vakuuttunut kolmikosta, vaikka takana on vielä vähän yhteisiä treenikertoja.

– Kaikki ovat todella mukavia jätkiä, mukavia persoonia ja hyviä pelaajia. Jokainen uusi pelaaja joka meille on tullut tuo selkeästi vahvistusta joukkueeseemme. Minulla on kova luotto heihin.

Hongan hankinnat on toki pantu merkille myös Oulussa.

- Lähtökohdat otteluun ovat vähintäänkin mielenkiintoiset. Euro-otteluista tippuminen oli Hongalle karvas pettymys, eikä liigassakaan pisteitä ole tullut odotetusti. Heillä on varmasti painetta saada nyt käännettyä suunta mahdollisimman nopeasti. Joukkue on tehnyt muutamia hankintoja viime aikoina ja todennäköisesti vahvistunut keskinäisestä pelistämme, Savolainen toteaa.

Erotuomari Hämäläinen Oskari
AET 1 Mynttinen Simo
AET 2 Alakare Mikko
4.ET Simani Peiman

FC Honka - AC Oulu Tapiolan Urheilupuistossa sunnuntaina 30.7. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, AC Oulun verkkosivut