3-4-3
vko.30 // 29.7.2023

HJK haki arvokkaat pisteet Seinäjoelta (SJK-HJK 1-2)

Kuva: Mika Alavesa / SJK

Kärkijoukkue SJK:n hyvä ote kotiottelussa HJK:ta vastaan suli toisella jaksolla ja vieraat käänsivät ottelun voitokseen maalein 1-2.

Lauantain huippukoitos oli SJK:lle kaksijakoinen kamppailu, sillä isännät hallitsivat tapahtumia yli 5000-päisen yleisön edessä mielin määrin ensimmäiset 55 minuuttia luoden lukuisia maalintekopaikkoja, mutta HJK käytti vähäiset paikkansa hyödykseen ja nappasi pisteet mukanaan Helsinkiin.

SJK vei avausjakson 1–0 Jake Dunwoodyn osumalla, ja laukaukset olivat tauolle mentäessä 6-0. Klubi pääsi ensimmäistä kertaa kotijoukkueen boksiin vasta hieman ennen 40. minuutin täyttymistä, eivätkä vieraat saaneet koko puoliajalla ainuttakaan laukaisuyritystä.

Kerhon ensimmäinen hyvä maalintekopaikka tuli 10. minuutilla, kun Diego Rojas sai pallon vapaapotkusta 20 metriin, josta taitava pelimies pääsi tykittämään vapaasti. HJK:n maalivahti Deyan Iliev oli kuitenkin vahvempi.

Paria minuuttia myöhemmin Iliev joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia, ja hänen tilalleen asteli 18-vuotias liigadebytantti Alex Ramula. Kerho testasi Ramulan taitoja ensimmäisen kerran 16. minuutilla, kun Jaime Moreno pääsi tilanteeseen maalin edessä. Ramula torjui pallon tolpan kautta päätyrajasta yli.

Puolen tunnin kohdalla Moreno yritti ohittaa Ramulan puskulla, mutta Klubi-vahti oli taas hereillä. Pian oli Tuomas Kaukuan vuoro kokeilla hyvästä paikasta, ja tälläkin kertaa nolla säilyi.

SJK iski helpottavan avausmaalin ensimmäisen jakson lisäajalla. Murilo antoi tarkan keskityksen vasemmalta laidalta, ja Jake Dunwoody jatkoi pelivälineen päällään Klubin verkkoon.

Kerho tuli myös toisen jakson alun äärimmäisen vahvasti. Morenolle siunaantui kaksi huippupaikkaa, Kingsley Oforille yksi. 2–0-maali jäi kuitenkin haaveeksi.

HJK sai ensimmäisen kunnon tilaisuutensa 55. minuutilla, ja isäntien epäonneksi pallo löysi tiensä Krišjānis Zviedrisin selän taakse. Osumasta vastasi maalitykki Bojan Radulovic. Viisi minuuttia myöhemmin SJK sai lisää kylmää vettä niskaansa, kun Anthony Olusanya iski voittomaaliksi jääneen 2–1-maalin.

Seinäjokisilla oli lopussa erinomainen tilaisuus ottaa hallinta takaisin itselleen, kun HJK:n Perparim Hetemaj lensi punaisella ulos vartti ennen ysikymppisen täyttymistä. Matej Hradecky ja Otto Kemppainen saivat parhaimmat paikat, mutta HJK kesti.