AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
3-4-3

10

(0-0)

Yleisöä 5059

Ilves
5-2-3
vko.29 // 22.7.2023

HJK puristi kaivatun voiton (HJK-Ilves 1-0)

HJK puristi kaivatun voiton (HJK-Ilves 1-0)

Ossi Virran päävalmentajadebyytti sujui voitokkaasti. (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK nappasi ensimmäisen voittonsa sekä nollapelinsä Veikkausliigassa yli kuukauteen, kun Boltille saapunut Ilves joutui poistumaan Töölöstä 0–1-tappio niskassaan.

Kolmen pisteen suoritus oli äärimmäisen tärkeä, sillä myös muut kärkijoukkueet, SJK sekä AC Oulu, voittivat omat ottelunsa. Piste-ero kärkeen HJK:lla on edelleen neljä pistettä.

Ottelu oli samalla uuden valmennustiimin kotidebyytti. Tuore päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli tosin toimitsijakiellossa, joten päävalmentajan roolissa oli FC Hakasta siirtynyt apuvalmentaja Ossi Virta, jonka ensiesiintyminen liigajoukkueen päävalmentajana oli voitokas.

Aurinkoinen ilta oli houkutellut yli 5000 silmäparia Bolt Arenan katsomoon. Kentällä Klubi otti komennon välittömästi. Hyökkäykset soljuivat tasaiseen tahtiin kohti Otso Virtasen vartioimaa Ilves-maalia, ja Klubipääty piti mukavasti ääntä. Viimeinen silaus kuitenkin uupui vielä.

Kannattajat kyselivät Klubipäädyn etkoilla kaukolaukausten perään, ja joukkue vastasi huutoon. Syvällä puolustanut Ilves antoi välillä tilaa, ja Georgios Kanellopoulos sekä Topi Keskinen pääsivät kokeilemaan useammankin kerran boksin ulkopuolelta.

Hyvin puolustavalla ryhmityksellä ottelua lähestyneen Ilveksen pelisuunnitelma oli selvä ja yksipuolinen. Pitkillä palloilla tavoiteltiin nopeita kärkipelaajia, mutta HJK-topparit selvittivät usein jopa epätoivoisen oloiset avaukset.

Ilves sai kuitenkin luotua muutaman maalipaikan erikoistilanteista. Lähimpänä maalintekoa oli entinen HJK-pelaaja Kalle Katz, jonka jaloista pallo pomppi ohi Jesse Östin vartioiman maalin.

lubi otti matsin entistä vahvemmin haltuun ensimmäisen jakson viimeisen vartin aikana, ja HJK pääsi koko ajan hieman lähemmäksi. Miro Tenho oli viedä kotijoukkueen johtoon, mutta ylärima pelasti Ilveksen.

Vierasjoukkue pyrki sotkemaan Klubin rytmiä jatkuvilla rikkeillä. Etenkin hyökkäyspään Santeri Haarala aiheutti rikkeitä useamman pelaajan edestä, ja tunteet nousivat välillä pintaan sekä kentällä että katsomossa.

Klubilla oli vielä jakson loppupuolella useampi hyvä tilanne, mutta Ilves-puolustus peitti urheasti sekä Anthony Olusanyan että Tuomas Ollilan laukaukset boksin sisällä.

HJK jatkoi hyvää menoaan toisen jakson alussa, ja painostus tuotti ansaitun avausmaalin 53. minuutilla. Kanellopoulos nosti pallon taka-alueelle, josta kapteeni Tenho puski Klubin johtoon.

Maalin jälkeen peli muuttui selvästi sekavammaksi. Tappioasemaan joutunut Ilves alkoi luonnollisesti hyökkäämään aggressiivisemmin, mikä avasi valtavia tiloja ympäri kenttää. Klubi ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään lukuisia vastahyökkäysmahdollisuuksiaan, ja Ilves painoi pelin Klubin kenttäpuoliskolle.

Vaihdosta kentälle tulleilla Santeri Hostikalla sekä Bojan Radulovicilla oli oivalliset tontit niitata peli lopullisesti viimeisen kympin aikana, mutta kumpikaan ei onnistunut ohittamaan Virtasta. Sen sijaan Ilves oli hyvin lähellä tasoittaa lisäajalla, mutta Klubin onneksi Haaralan tulinen laukaus osui ainoastaan sisätolppaan.