AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
3-4-3

10

(0-0)

Yleisöä 5059

Ilves
5-2-3
vko.29 // 21.7.2023

Ennakko: HJK-Ilves

Ennakko: HJK-Ilves

Kuva: Juha Tamminen

HJK pelaa tärkeistä Veikkausliigapisteistä lauantaina, kun tamperelainen Ilves saapuu Bolt Arenalle.

Sarjatilanne on tiukka, kun KuPS ja SJK ovat karanneet neljän pisteen päähän Klubista. KuPS on tosin pelannut yhden ottelun enemmän, mutta SJK sen sijaan yhden vähemmän. Kautta on toki vielä paljon jäljellä, mutta jokainen piste on nyt äärimmäisen merkittävä.

Myös Ilveksellä on suuret panokset, kun joukkue taistelee kynsin ja hampain paikasta ylempään jatkosarjaan eli kuuden parhaan joukkoon. Tällä hetkellä Ilves on kahdeksantena, mutta matkaa kuudenteen sijaan ei ole kuin kaksi pistettä.

Larne-otteluparin jälkimmäinen osa oli samalla Klubin uudeksi päävalmentajaksi nimetyn Toni Korkeakunnaksen debyyttiottelu. Ensiesiintymistään liigassa "Toke" saa kuitenkin vielä odottaa, sillä viime kauden viimeisessä ottelussa saatu punainen kortti pitää miehen sivussa lauantain ottelusta. Klubin päävalmentajana Ilves-ottelussa toimii tuore apuvalmentaja Ossi Virta.

– Huomenna on spesiaali päivä – ensimmäinen kotiottelu uudella staffilla. Hyvällä fiiliksellä ja odottavaisin mielin palataan Boltille. Olemme ehtineet kokea yhdessä jo paljon reilun viikon aikana. Saimme esimerkiksi haettua jatkopaikan Pohjois-Irlannista, josta palasimme kotiin vasta viime yönä, joten palautumisaikamme on varsin lyhyt, kommentoi Toni Korkeakunnas.

Ilvekselle lauantain haaste ei ole enempään tai vähempää kuin hallitsevan mestarin kotikentällä vierailu ja hyökkääjä Santeri Haaralalla on hyvin tiedossa mitä Klubin haastaminen, etenkin vieraissa, vaatii joukkueelta:

- Ollaan pelattu välillä tosikin hyvin, mutta (jäänyt uupumaan) se miten ne tulokset saadaan otettua. Vähän on ollut huonoakin tuuria, mutta toki tuurikin pitää ansaita. Pelattiin kotona HJK:a vastaan todella hyvin, mutta vieraskentällä tulee olemaan tietenkin täysin eri peli. Jos siellä 90 minuuttia joutuu pallon perässä juoksemaan, niin se tuntuu aika lentokentältä, sen muutaman kerran kokeneena.

- HJK pelasi keskiviikkona 120 minuuttia europelejä ja me ei olla tällä viikolla pelattu, niin päästään peliin tuoreempana. Totta kai pitää valmistautua siihen, että tullaan puolustamaan, mutta pallon kanssa pitää olla huolellinen ja iskeä hyvin vastaan, tuumi Haarala.

Toni Kallion luotsaama ryhmä on pelannut seitsemän voitotonta ottelua – näistä tosin tappioita on vain yksi.

– Ilves on puolustanut viime aikoina erinomaisesti ja kyennyt pitämään maalinsa puhtaana. He hyökkäävät varsin terävästi vastaan nopeiden hyökkäyspään pelaajiensa kautta, kuvailee Korkeakunnas.

Korkeakunnas kertoi Larne-ottelun alla, että HJK:n harjoituksissa on keskitytty etenkin hyökkäyspelaamisen kehittämiseen. Lisäksi Larne-ottelun heikompaa toista puoliaikaa on käyty läpi.

– Hyökkäyspelin teemojen parissa olemme edelleen pääasiassa olleet: kentän täyttöä ja hyökkäysmallien läpikäymistä – puolustamista kuitenkaan unohtamatta. Yksi syy viime pelin heikompaan jaksoon oli linjojen ja pelaajien välisten etäisyyksien venyminen. Sitä pyrimme parantamaan.

HJK:lta ovat ottelusta varmuudella sivussa Matti Peltola, Aapo Halme, Aleksi Paananen, Perparim Hetemaj, Maksim Stjopin, Valtteri Moren, Oliver Pettersson sekä Dejan Iliev, joka sai iskun päähänsä Belfastissa. Larne-pelin rasituksen jäljiltä osan pelaajien pelikunto varmistuu vasta pelipäivän aamuna. Lisäksi Liam Möller on sairaana. Sen sijaan Santeri Hostikka on jälleen valmennuksen käytettävissä.

Erotuomari Manninen Joona
AET 1 Leppänen Veli-Matti
AET 2 Alakare Mikko
4.ET Reitala Oliver

HJK - ilves Bolt Arenalla lauantaina 22.7. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, Ilveksen verkkosivut