AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
AC Oulu
5-3-2

31

(1-0)

Yleisöä 3312

KTP
3-5-2
vko.29 // 21.7.2023

Ennakko: AC Oulu-KTP

Ennakko: AC Oulu-KTP

Kuva: Mikko Mäkelä

Laivastonsiniset palaavat kolmen matsin mittaisen vieraskiertueen jälkeen kotiyleisön eteen lauantaina, kun vieraaksi Raatin samettiselle nurmelle juoksee KTP.

Ottelu on samalla Futis Kuuluu Kaikille-kampanjaottelu, johon AC Oulun yhteistyökumppanit ovat lahjoittaneet 3500 pääsylippua veloituksetta. Ottelu on loppuunmyytym, lippuja saattaa vapautua myyntiin ennen ottelua.

Edellisessä ottelussa VPS katkaisi AC Oulun neljän ottelun voittoputken kaatamalla oululaiset kotikentällään tyylipuhtaasti lukemin 3-0. Vaasalaiset pelasivat vahvasti, mutta Laivastonsiniset eivät varmasti voi olla tyytyväisiä omaan peliinsä – lauantaina Raatin nurmella nähdään taatusti sisuuntunut kotijoukkue.

- Se oli tietysti pettynyt pelillisesti ja tuloksellisesti. Nyt on korjattu asioita viikolla ja ollaan taas hyvässä iskussa KTP:ta vastaan, AC Oulun valmennustiimiin kuuluva JP Savolainen sanoo.

- Hyvä ja odottava fiilis on. Tärkeitä pelejä, nyt taistellaan ja kamppaillaan sijoituksista ollaanko kuuden parhaan joukossa vai ei. Lauantaina on hyvä mahdollisuus olla taas askel lähempänä niitä sijoituksista.

KTP on pelannut sarjanousijalle kohtuullisen hyvän kauden. Se löytyy tällä hetkellä sarjataulukosta sijalta 9. Pisteitä kotkalaiset ovat keränneet 17 eli kymmenen neljäntenä olevaa AC Oulua vähemmän – tosin KTP on pelannut yhden ottelun vähemmän. Edellisellä kierroksella se pelasi maalittoman tasapelin Ilveksen kanssa kotikentällä.

Raattiin matkaa lauantaiksi varsin uudistunut KTP, sillä raitapaidoissa on nyt kolme (Miska Ylitolva, Nikolas Talo ja Alen Harbas) uutta pelaajaa, eikä loukkaantumislistallakaan ole enää "kuin" kolme miestä.

- Mika, Damiano Pecile ja Valtteri Vesiaho, luettelee KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti joukkueensa toipilaat.

Kuuma kysymys kuuluukin: Ovatko KTP:n tuoreet vahvistukset jo Oulun-reissulla mukana?

- Katsotaan, saako seura hoidettua pelilupia kuntoon. Jos saa, niin varmasti heillä on mahdollisuuksia olla kentällä, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti kommentoi.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet 31 kertaa. AC Oulu on ollut otteluissa niskan päällä 15 voitolla ja kahdeksalla tasapelillä. KTP on onnistunut kaatamaan AC Oulun kahdeksan kertaa. Perinteisen kotkalaisseuran paidasta löytyy oululaisyleisölle tuttuja kasvoja, sillä Lassi Nurmos, David Ramadingaye ja Joni Mäkelä kantavat nykyään vihreävalkoista pelipaitaa.

Erotuomari Al-Emara Mohammad
AET 1 Nykänen Sami
AET 2 Mynttinen Simo
4.ET Nummela Kalle

AC Oulu - KTP Raatin Stadionilla lauantaina 22.7. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: AC Oulun verkkosivut, ACO TV, KTP:n verkkosivut