5-3-2
vko.27 // 9.7.2023

​IFK Mariehamnin punainen kostautui taas (IFK Mariehamn-AC Oulu 1-2)

Luquinhas pamautti ottelun voittomaalin. (Kuva: Juha Tamminen)

AC Oulu haki arvokkaat pisteet sunnuntaina kaatamalla koko toisen jakson vajaalla pelanneen IFK Mariehamnin Maarianhaminassa lukemin 1-2.

AC Oulu aloitti ottelun pirteästi ja passiivisesti pelannut IFK Mariehamn antoi otteen vieraille. Varsinaisia maalipaikkoja ei kuitenkaan nähty ja vartin pelin jälkeen kotijoukkuekin alkoi saada syöttöpeliään rullaamaan ja saamaan paikkoja ylöspäin.

23. minuutilla oikealla laidalla käydyn kaksinkamppailun jälkeen IFK pääsi heittämään matalan keskityksen maalille ja paikalla oli Mikko Sumusalo, joka pamautti ottelun avausmaalin volleylla.

Ottelun 37. minuutilla AC Oulu sai siihen asti parhaan paikkansa vastahyökkäyksestä, mutta Elmo Henriksson IFK-maalilla pelasti hienosti. Muutama minuutti myöhemmin pitkä keskityspallo vasemmalta tuli IFK:n rangaistusalueelle ja Henriksson pyrki nyrkkeilemään pallon pois, mutta törmäsi AC Oulun Ashley Coffeyyn ja erotuomari Petri Viljanen osoitti rangaistuspilkkua. Rasmus Karjalainen ei erehtynyt pilkulta, vaan tasoitti.

Tilanteessa sekä Henriksson että Dé saivat myös varoituksen. Juuri tauon alla Dé kuittasi laitatilanteesta toisen varoituksensa ja IFK Mariehamn joutui – turhan monen edellisottelun tapaan – vajaalle.

AC Oulun miesylivoima näkyi toisella jaksolla ja 54. minuutilla Henrikssonin nyrkkeilemä keskitys tuli rangaistusalueen ulkopuolella Luquinhasille, joka otti pallon hallitusti alas ja laukoi oikeaan ylänurkkaan lukemiksi 1-2.

Vieraiden hallinta jatkui ja 62. minuutilla IFK-puolustus pelasti pallon maaliviivalta ja hetkeä myöhemmin Henriksson venytti komeasti Karjalaisen vapaapotkun tielle. 69. minuutilla tasoitus oli kuitenkin lähellä Jean-Christophe Coubronnen hyökkäysalueen riiston jälkeen. Coubronne laukoi matalan laukauksen, johon Calum Ward oululaismaalilla sai kätensä väliin. Paluupallo tuli kuitenkin Robin Sidille, joka yritti lobata pallon maaliin, mutta Ward veti jälleen pidemmän korren.

AC Oululla oli lopussa muutama paikka lisätä johtoaan ja aivan loppuminuuteilla IFK Mariehamn nosti koko joukkueen hyökkäykseen, mutta tuloksetta ja näin loppunumeroiksi jäi 1-2.