AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
5-3-2

12

(1-1)

Yleisöä 1328

AC Oulu
5-3-2
vko.27 // 8.7.2023

Ennakko: IFK Mariehamn-AC Oulu

Ennakko: IFK Mariehamn-AC Oulu

Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan viikonlopun kierroksen päätteeksi IFK Mariehamn ja AC Oulu kohtaavat sunnuntaina Maarianhaminassa.

Joukkueet kohtasivat kuukausi sitten Oulussa ja tuolloin AC Oulu oli jo matkalla selvään voittoon ennen IFK Mariehamnin loppukiriä, joka ei kuitenkaan aivan riittänyt ja pisteet jäivät Laivastonsinisille maalein 3-2.

Lauantain otteluiden tulosten myötä kamppailun merkitys vain kasvoi molempien osalta. AC Oulu voisi voitolla nousta toden teolla kärkikamppailuun mukaan ja IFK Mariehamn tarvitsee puolestaan pisteitä, sillä lauantain tulokset suistivat Grönvittin ainakin hetkeksi jumbosijalle.

AC Oululla on alla kaksi komeaa voittoa Veikkausliigassa ja lisäksi paikka Suomen Cupin välierissä KTP:n kaaduttua viikolla. Myös IFK Mariehamnin vire näyttää noususuuntaan ja vieraiden tavoin joukkue lunasti paikan cupin välierissä kaatamalla viikolla KuPS:n.

Laivastonsiniset ovat voittaneet neljä viimeistä otteluaan ja viisi viimeistä on pelattu ilman tappioita. Oululaiset ovat heilutelleet maaliverkkoja viimeisessä kolmessa ottelussa peräti yhdeksän kertaa. Lisäksi loukkaantumistilanne on kohtuullinen, kun ainoana loukkaantuneena on edelleen Cristhian Valencia, jonka kuntoutuminen kestää vielä jonkin aikaa.

- Olemme valmiita jatkamaan voittoputkeamme ja tiedämme, että meidän täytyy pelata parasta peliämme. Pallon täytyy liikkua puolelta toiselle, keskeltä täytyy löytyä välejä ja boksiin täytyy juosta useamman pelaajan voimin. Tasapaino pallonhallinnan aikana ja erikoistilanteiden puolustaminen korostuvat aina IFK:ia vastaan.

- Meillä on hyvä kilpailutilanne ja penkki on täynnä erinomaisia pelaajia, AC Oulun valmennustiimin jäsen Rauno Ojanen linjaa.

IFK Mariehamnilta sivussa sunnuntain ottelusta ovat edelleen pitkäaikaispotilaat Patrik Raitanen ja Olawale Tehe. Grönvittiä viime kierroksella vaivannut "punaisten korttein tauti" puolestaan merkitsee kokoonpanon osalta sitä, että Aly Ndom palaa pelikiellosta ja kapteeni Timi Lahti puolestaan sovittaa omaansa.

Erotuomari Viljanen Petri
AET 1 Vihreävuori Riku
AET 2 Hyöty Eerik
4.ET Salo Jesse

IFK Mariehamn - AC Oulu Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 9.7. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: IFK Mariehamnin verkkosivut, AC Oulun verkkosivut