AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
4-3-3
#10 Zarokostas #10 Zarokostas

22

(2-2)

Yleisöä 2683

FC Inter
3-4-3
#10 Forsell #30 Purosalo
vko.27 // 7.7.2023

Ennakko: FC Haka-FC Inter

Ennakko: FC Haka-FC Inter

Kuva: Jussi Rämä

FC Haka saa lauantaina Tehtaan kentälle vastaansa vieraita Turusta, kun FC Inter saapuu Valkeakoskelle.

Inter lähtee viime viikonlopun Vaasassa kärsityn tappion jälkeen rakentamaan uutta pisteputkea. Asema sarjataulukon kuudentena on vakaa ja rästiotteluita voittamalla sijoitus voi kohentua kohti kärkitaistoa. Kevään kierroksella Inter päihitti koskilaiset Turussa maalein 3-0. Tuolloin maaliverkkoja innostuivat pöllyttämään Darren Smith kahdesti ja Mikael Almén kertaalleen.

Turkulaisten kokeneempaan kaartiin lukeutuva Matias Ojala pitää Valkeakosken vierailuista.

– Tehtaan kentällä on aina ollut hyvä tunnelma pelata. Varsinkin kun se on suht lyhyen matkan päässä, niin Turusta on tullut aina meidän kannattajia mukaan. Myös kotijoukkueen kannattajat ovat hyvin kannustaneet omiaan, joten Tehtaan kenttä on tunnelmaltaan erittäin kiva paikka pelata.

Interin ryhmä on täynnä näytönhalua.

– Näytönhalumme on aika erityinen varmasti, huomioiden tuo meidän edellinen esitys. Se oli kauden heikoin varmasti. Ei kyllä saisi tuollaista tapahtua, että päästetään heti ensimmäisen parinkympin aikana kaksi maalia ja ollaan sitten heti takaa-ajoasemassa. Kyllä kaikilla on erityinen näytönhalu tuon vuoksi.

- Meidän täytyy palata siihen hyvään formiin, mikä meillä oli varsinkin ennen juhannustaukoa. Sitä ennen meillä kulki hyvin ja tavoite on nyt palata hyvien esitysten tielle, keskikenttämies toivoo.

Interin nousun taustalla on vahva kotivire, sillä joukkue ei ole hävinnyt uusitulle Veritakselle päästyään siellä kertaakaan. Vieraissa sen sijaan ei ole kulkenut samalla tavalla, sillä ainoa vierasvoitto on kauden avauksesta 5.4. Kuopion Palloseuraa vastaan.

– Kotona ovat olleet vahvoja, eikä viime peli Vaasassa ollut varmasti sitä mitä toivoivat. Ärsytetty vastustaja tulee varmasti.

– Hävittiin Turussa heille, niin on kalavelkoja maksettavana. Meidän on tärkeä palata voittokantaan ja Interiä vastaan siihen on hyvä mahdollisuus, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio pohtii ottelun alla.

Toukokuun keskinäinen ottelu jättikin lämpimän jäljen Matias Ojalan muistikuviin.

– Se oli siihen asti meidän kauden ehjin esitys. Se oli rutiinivoitto nollapelillä ja se peli oli itsellenikin hyvä, kun olin tällä kaudella ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa, niin jäi hyvät muistot. Lähdetään samanlaista esitystä hakemaan. Uskon, että normaalilla omalla hyvällä pelillä tulemme sieltä kolmen pisteen kanssa takaisin, Interin numero kahdeksan povaa.

Jos on Interillä ollut vaikeuksia vieraissa, niin sitä on myös ollut Hakallakin. Sen sijaan Tehtaan kenttä on ollut kuluneella kaudella voittamaton, sillä sieltä yksikään joukkue ei ole vielä tällä kaudella vienyt täyttä pistepottia. Viimeisimpänä sen joutui toteamaan Helsingin Jalkapalloklubi, jolta Haka nappasi ensimmäisen pisteen sitten vuoden 2012.

Kotijoukkueen otteita tällä kaudella on vaivannut ailahtelevaisuus. Parhaimmillaan joukkueen peli on toimivaa ja tehokasta, mutta välillä taas ei. Yksi ongelmakohta tuntuu olevan otteluiden alut, mistä nähtiin osoitus viime kierroksella Oulussa, kun kotijoukkue iski ensimmäisen jakson puoliväliin mennessä lukemat 3-0.

Myös kahdessa edellisessä kotiottelussa, Ilvestä ja HJK:a vastaan, vierasjoukkue on johtanut ensimmäisen jakson jälkeen 0-1. Molemmilla kerroilla toisella jaksolla on taas nähty valkopaidoilta todella vahvaa tekemistä. Lienee siis selvää, että puolustuspeli ja ottelun alku ovat valkopaitojen avainteemoja lauantain ottelussa.

– Jos miettii Oulu -peliä, niin alku oli katastrofaalinen, eikä voi päästää niin helppoja maaleja.

– Kotona ollaan oltu vahvempia ja jos miettii viime HJK -peliä, niin se oli vahva. Nyt pitää vain keskittyä omiin vahvuuksiin. Myös hyökkäyspäässä pitää olla tehokkaampia, Tainio näkee.

Kokoonpanon suhteen Haka lähtee lauantaina otteluun paremmista asetelmista, kuin edelliseen Oulu -vierasotteluun, sillä ainakin kapteeni Niklas Friberg ja Tuure Siira palaavat kokoonpanoon. Juan Lescanon tilanne varmistetaan vielä lauantaina, joten ainoat varmat poissaolijat ovatkin ainoastaan pitkäaikaistoipilaat Mehdi Boukassi ja Vigori Gbe.

Erotuomari: Al-Emara Mohammad
AET 1: Nykänen Sami
AET 2: Määttänen Janne
4.ET: Siukkola Lassi


FC Haka - FC Inter lauantaina 8.7. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hakan verkkosivut, FC Interin verkkosivut